“Daha iyi bir turizm için ALTAV’a sahip çıkmalıyız”

ALTAV’ın genel kurul toplantısında konuşan ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, “ALTAV bu sektörde turizm için çaba sarf eden kurumların başında gelmektedir. Dolayısıyla daha iyi bir turizm ve daha iyi bir tanıtım için ALTAV'a sahip çıkmalıyız” dedi.

“Daha iyi bir turizm için ALTAV’a sahip çıkmalıyız”

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), 2017 yılı mali durumunu kapsayan genel kurulunu, Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirdi. Vakfın genel kurul toplantısına aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı da olan ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTAV Yönetim Kurulu üyeleri, kurucu üyeler ve turizmciler katıldı. Kurul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, "ALTAV başkanlığına geldiğimizden bu yana birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimizi bir marka haline getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Alanya demek, turizm demek. Çünkü bu şehirde herkes direkt veya dolaylı yollardan turizmden ekmek yiyor. ALTAV da bu sektörde turizm için çaba sarfeden kurumların başında gelmektedir. Dolayısıyla daha iyi bir turizm ve daha iyi bir tanıtım için ALTAV'a sahip çıkmalıyız. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte tüm kurumlardan arkadaşlara yer verdik ve ayrım yapmadan bugüne kadar çok güzel işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gelecek yıllarda da güç birliği yaparak Alanya turizmini daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi. Başkan Yücel'in konuşmasının ardından faaliyet raporları okundu ve onaylandı.

'SOSYAL MEDYAYA AĞIRLIK VERMELİYİZ'

banner111

Dilek ve temennilerde söz alan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Burhan Sili, sosyal medya üzerinden yapılan erişimin ok daha yüksek bir noktada olması gerekiyor. Bugün fuar sayısı düşürüldü. Sosyal medyada yapılacak faaliyetler daha da önem kazanmış durumda. Tanıtım yapacak bir noktanın hikayesinin olması gerekiyor. Alanya'nın olmazsa olmazı turizm. Bütün sektörler turizmle bağlantılı olarak çalışıyor. Bu sektörde olacak bir olumsuzluk her sektöre yansıyor. Dolayısıyla bu konunun herkes tarafından benimsenmesi ve destek olunması lazım. Ciddi bir çaba ve efor sarfedikdi bu konunun maddi yönünün halledilmesi adına. Bakanlık tarafından bir fon kuruluyor ve bu fon geniş kapsamlı bir fon. Bu konunun muhakkak ele alınması gerekiyor. Herkes kenvfi ölçeğinde karınca kararınca elinden geleni yapmalıdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

‘GÜÇ ALMAYA DEĞİL VERMEYE GELDİK’

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise, 'Bazı kurumlardan ALTAV'ın 1 buçuk milyonluk bir harcama ile 20 milyonluk bir değer katmaktayız. Fuar sayıları düşürüldü, bakanlık böyle bir karar aldıysa muhakkak bir düşünceleri vardır. Ancak biz Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) uçak indiren şehirlerdeki fuarları bakanlık her ne kadar kaldırmış olsa da gitmeyi düşünüyoruz. Gönül isterdi ki Alanya'daki her birey her kurum yaşanan bazı olumsuz süreçlerden ders çıkarsın. Ancak kimi çıkardı kimi çıkarmadı. Biz bu koltuğa otururken koltuktan güç almayı değil koltuğa güç vermeyi hedefledik. Bu noktada başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. ALTAV’ın resmî kayıtlarda 2017 bütçesi 363 bin TL olarak kayda geçerken 2018 yılı bütçesi ise 628 bin TL oldu.


Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2018, 18:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83