Danışmanın Böcek'le ilgili twiti ortalığı karıştırdı

Danışmanın Böcek'le ilgili twiti ortalığı karıştırdı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, ‘yoğun bakımda uyandırıldığı’ tweetini atıp ardından da yaptığı bu paylaşımı silen basın danışmanı Serap Belovacıklı’ya, kamuoyunu yanılttığı ve kışkırtıcı ifadeler kullandığı için büyük tepki oluştu. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, Başkan Böcek’in uyandırıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Basın Danışmanı Serap Belovacıklı, bugün attığı bir tweet ortalığı karıştırdı. Sosyal medya aracı olan Twitter'da bir açıklama yapan Belovacıklı, “Başkan Böcek 35 gün sonra uyandırılmıştır. Sevenlerine, sevmeyenlerine, koltuk sevdasına girenlere duyurulur” ifadelerini kullanmıştı. Serap Belovacıklı bu tweetini daha sonra sildi. Başkan Böcek’le ilgili ulusal medyada da yer alan bu gelişme daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi tarafından yalanlanırken, hemen hemen tüm medya bu gerçek dışı haberi takipçilerine duyurdu.

TIP FAKÜLTESİ YALANLADI

AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada, cihaza bağlı olan Başkan Böcek'in, ‘Uyandırıldığı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ve şu an için uyandırılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Böcek'in sağlık durumunun geçen haftaya göre çok daha iyi olduğu, farklı olarak sadece ECMO cihazından ayrıldığı kaydedildi.

KAMUOYUNU YANILTMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Öte yandan Başkan Böcek’in doktorlar tarafından her gün uyandırılmaya çalışıldığı ancak bu yönde henüz bir gelişme yaşanmadığını yönünde. Başkan Böcek’in sağlığıyla ilgili endişeler hemen tüm kesimlerde devam ederken Başkan’ın basın danışmanı Serap Belovacıklı’nın böylesine kıştırtıcı ve gerçek dışı ifadelerle dolu bir tweet atarak kamuoyunu yanıltması tepki topladı.

BU BİLGİYİ KİMDEN ALDIĞINI AÇIKLAMALI

Yaşanan bu olaylar üzerine bazı kesimler, “Danışman Hanım teyit etmeden nasıl ve hangi amaçla böyle bir tweet atıyor. Ayrıca başkanın sağlık durumuyla ilgili her gün belediyeden ve üniversiteden basın bülteni yapılıyor. O zaman kendi hazırladıkları bültene bu gelişmeyi neden yazmadılar? Bu bilgiyi kimden aldı? Kamuoyunu ve basın kuruluşlarını yanıltmanın yanı sıra başkanın sağlığı üzerinden insanları itham etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Attığı tweeti silmesi de bu davranışının tümüyle hatalı olduğunu gösteriyor. Bunlar, bir basın danışmanının asla yapmaması gereken büyük hatalar” şeklinde eleştiride bulundular. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 07:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83