Değirmendere'den plana ikinci itiraz

Alanya'nın Değirmendere Mahallesi, imar planına bir kez daha itiraz ederek, vatandaşlardan toplanan imzalarla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldılar.

Değirmendere'den plana ikinci itiraz
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Alanya'nın 1/25 bin ölçekli nazım imar planında Değirmendere Mahallesi tarım alanı olarak gösterilmişti. İmar planında köy, yerleşik alan yada konut alanı olarak gösterilmeyen mahallenin tamamı tarım alanı olarak gösterilmişti. 

Konuyla alakalı harekete geçen Değirmendere Muhtarı Kasım Günay ve mahalle halkı imza kampanyası başlatmış ve 6 Şubat tarihinde bu yanlışın düzeltilmesi için müracatta bulunmuşlardı. Devam eden imza kampanyasında vatandaşlardan yüzlerce imza toplandı. Toplanan imzalar Muhtar Kasım Günay ve ihtiyar heyeti tarafından bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü İlyas Şirin'e teslim edildi. Şirin, konu hakkında gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Muhtar Günay, "Köyümüz bunu haketmememiştir" diyerek, "Alanya'nın en eski yerleşim yerlerinden olan mahallemizde 1290 yılında bile 28 hanesi vardır. 1970'li yıllarda imam kadrosu bulunan 3 camisi bulunan ve yine 1966 yılında ilkokulu yapılan, şu anda da 400 öğrencili ilk ve orta okulu bulunan mahallemizde en az 500 yılık geçmişi olan bir de mezarlık vardır. Geçmiş yıllarda köy yerleşik alanları yapılırken burası görmezden gelinmiş ve 2b'de mağdur edildiği gibi bu konuda da mağdur edilmekle karşı karşıya kalmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne topladığımız imzaları teslim ettik. Yetkililerin bu konuyu düzelteceğine inanmaktayız." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 13:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83