Dev zirvede Alanyalı moderatör

Türk Konseyi Turizmden Sorumlu Bakanlar Toplantısı Astana'da başarıyla gerçekleştirildi. Konseyin moderatörlüğünü Alanyalı Ömer Kocaman yaptı.

Dev zirvede Alanyalı moderatör
Türk Konseyi Turizmden Sorumlu Bakanlar 4. Toplantısı, 8 Ağustos 2018 tarihinde Astana'da Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanı Sayın Arystanbek Mukhamediuly ev sahipliğinde düzenlendi.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman'ın moderatörlüğünü üstlendiği Bakanlar Toplantısı'na Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Turizm Bakanlığı Devlet Sekreteri Baktybek Sekimov, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Rashad Mamadov, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Nevzat Uyanık iştirak etmiştir. Özbekistan Cumhuriyeti’nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Saidikram Niyazhodjaev ve Air Astana Başkan Yardımcısı İbrahim Canlıel de toplantıya onur konuğu olarak katıldılar.

Açılış konuşmasında Dr. Kocaman, küresel turizmde değişen trendlere değinerek uluslararası turist ziyaretlerinin 2017 yılında % 7 büyüdüğünü ve % 40'lık bir artışla kültür turizmi talebinin dikkat çekici olduğunu ifade eti. İpek Yolu'nun, bu talebin önemli bir bölümünü çekmek için en popüler destinasyonlardan biri olduğunu vurguladı.

Toplantı sırasındaki önemli gelişmelerden birisi; Bakanlar İpek Yolu Ortak Tur Paketi'nin başarılı uygulamalarının ve tanıtımının, dünyadaki yeni turizm eğilimlerine uygun olarak kültür turizmi için alternatif destinasyonlar yaratmak üzere bir dönüm noktası projesi olarak takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Bu projeyi mümkün olan tüm yollarla daha fazla teşvik etmek için tam desteklerini ifade eden Bakanlar, 2019-2020 dönemi için öngörülen pazarlama stratejisi ve tanıtım faaliyetlerini onayladılar.

Bakanlar ayrıca, söz konusu projenin evveliyatı ve detayları hakkında bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda İpek Yolu boyunca Üye Ülkelerin varış noktalarını da içeren Ortak Tur Paketi internet sitesini de (www.modersilkroadtour.com) memnuniyetle karşıladılar.

31 Ağustos-6 Eylül 2018 tarihlerinde Kazakistan ve Kırgızistan'a düzenlenecek olan ilk gezinin organizasyonu da memnuniyetle karşılandı. Turistler bu dönemde ayrıca 3. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış törenine ve bu uluslararası etkinlik çerçevesinde diğer etkinliklere de katılma fırsatına sahip olacaklar.

Taraflar, şimdiye kadar binden fazla uzmanın eğitim aldığı ve kursiyerlerin yarıdan fazlasının kadın olduğu Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle uygulanan hizmet sektöründeki mesleki eğitimlerin devam etmesine karar verdiler. Ayrıca, 2018 yılı sonunda rehberler için eğitimlerin başlamasını teminen hemen bir Eylem Planı hazırlanması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83