'Doğan Bacak esnafın yanan ocağına benzin döktü'

'Doğan Bacak esnafın yanan ocağına benzin döktü'

Taşımalı eğitim ihalesinde Alanya firması ALMOS A.Ş. yerine Gazipaşa’dan Uysal Taşımacılık ile ortak hareket eden Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak'ın bu kararı tepkilere neden oldu.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen taşımalı eğitim ihalesinin ardından açıklama yapan ALMOS Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan, "Doğan Bacak’ın yaptıkları, söylediklerini tutmuyor" dedi.  ALMOS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan, konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ‘Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim İhalesine katıldık. Ne yazık ki, Sayın Oda Başkanımız Doğan Bacak’ın bir gün önceki yapmış olduğu açıklama ile bugün ki ihalede sergilediği davranış bütün esnaf arkadaşlarımızı üzmüştür.  Sayın Doğan Bacak iki gündür yaptığı açıklamalarda ve ihale esnasında esnafın önünde yaptığı açıklamalarda ; ‘’benim ihaleye girme amacım sizin adınıza fiyatları yükselterek yüksek fiyata bu işi size yaptırmaktır.’’ Bu açıklaması ile esnafın aklıyla oynarcasına akıllara zarar savunmalar yapmıştır. 

‘REKABET FİYATLARI DÜŞÜRÜR’

banner111


Elbette kriterleri uyan her esnaf ihaleye girebilir. Ancak bir oda başkanı olarak Sayın Doğan Bacak’ın 2003 yılında esnaf arkadaşlarımızla birlikte kurduğu şirketimizin karşısına, Alanya’da hiçbir esnaf yokmuş gibi Gazipaşa’dan bir firmayı getirip şirketimizin karşısına ihaleye çıkarması çok düşündürücüdür. İkinci bir firma olarak esnafın şirketinin karşısına ihaleye girilirse fiyatların yükselmeyeceğini, aksine rekabet oluştuğu için fiyatların iyice düşeceğini yoldan geçen çocuğa sorsan o bile bilir. Nitekim bunu bugün yaşadık. Esnafın ‘’Beni bu fiyattan aşağısı zarara uğratır’’ dediği fiyatın kat kat altında fiyat vererek fiyatı resmen dibe çekmiş oldu. 

‘YAPTIKLARI İLE SÖYLEDİKLERİ TUTMUYOR’


Yıllardır bu işin içinde olan bir yönetici olarak söylüyorum, yaptıklarıyla söyledikleri tutmayan oda başkanının amacının esnafın menfaati olmadığı,  bambaşka amaçlarının olduğu gayet açıktır. Üstelik ihale esnasında esnafa ‘’tamam ikinci bir teklifi vermeyeceğiz, çekiliyoruz.’’ Açıklamasını yapıp esnafı kandırarak fiyatları tekrar düşürüp, girdiği üç büyük okulun ikisini almasını da takdirini siz kamuoyuna bırakıyoruz. Oda başkanımız Sayın Doğan Bacak’a soruyorum;  Ne oldu da verdiğin sözden döndün, tamam çekiliyorum dedin çekilmedin, fiyatı düşürdün, esnafın zaten yanıp tutuşan ocağına benzin döktün? İhale esnasında yaşanan bütün bu sorunları ve sayın başkanın bu tavrını siz değerleri esnaf arkadaşlarımın takdirine bırakıyorum” 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83