DÜN GECE ALANYA'DA NELER YAŞANDI? İŞTE AYRINTILAR

Dün gece Alanya'da yapılan teröre hayır yürüyüşünün ayrıntılarıda yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

DÜN GECE ALANYA'DA NELER YAŞANDI? İŞTE AYRINTILAR
Alanya'da, şehit olaylarını protesto için Türk bayraklarını alarak tekrar toplanan vatandaşlar ve polis arasında arbede yaşandı. HDP tabelasını indirmek isteyen vatandaşlara TOMA’lar su sıktı, zırhlı polis araçlarından biber gazı atıldı, polis helikopteri Alanya semalarında saatlerce uçuş yaptı. HDP tabelasının üstüne Türk bayrağının asılmasının ardından olaylar yatıştı. Gece yarısı saat 22.30 sıralarında 50 kişilik grup HDP binasına gitti ve HDP tabelasını indirerek anıt önüne doğru harekete geçti. 


Alanya’da geçen hafta gerçekleştirilen ve olaylarla sonuçlanan teröre tepki yürüyüşü tekrar yapıldı. Sosyal medya üzerinden toplanan yaklaşık bin kişi HDP İlçe teşkilatına yürümek istedi. Yürüyüş için çevre il ve ilçelerden gelen polis ile jandarma ekiplerinin aldığı sıkı tedbirler sonucu kalabalık gurubun HDP İlçe Teşkilatına gitmesine izin verilmedi.


HELİKOPTER ALTI SAAT UÇTU


Antalya’da TOMA’lar, zırhlı polis araçları ve polis helikopteri ile ilçede geniş güvenlik önlemi alındı. İlçenin giriş çıkışları polis ve jandarma ekipleri tarafından ablukaya alındı. Yürüyüşün başlamasından 1 saat önce havalanan bir polis helikopteri gurubu gökyüzünden kamera ile takip ederken, çevre il ve ilçelerden gelen polis ve jandarma ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Anıt önünde toplanan grubu öncelikli olarak polis yürüyüş ve toplanmalarının yasal olmadığı konusunda uyardı.
Polisin uyarılarını dinlemeyen grup İstiklal Marşını okuduktan sonra harekete geçti. Çevik kuvvet ekipleri tarafından önleri kesilen gruba TOMA'da görevli bir emniyet amiri tarafından dağılmaları için ikazda bulunuldu. Polis barikatını zorlayan gruba ilk müdahale burada geldi. Biber gazı ile dağıtılan grup bir süre sonra tekrar toplanarak HDP İlçe Teşkilatında bulunan tabelanın inmesi halinde yürüyüşlerine son vereceklerini söylediler. Polis ekipleri buna izin verilmesinin mümkün olmadığını belirterek gruptan tekrar dağılmalarını istedi.


SOKAĞA SIZMALAR OLDU


Polisle pazarlık sürdüğü sırada polis barikatını geçmeyi başaran bazı vatandaşlar HDP binasına yöneldi. Ara sokaklarda tedbir alan yüzlerce polis ekibi tarafından guruba izin verilmedi. Bir kez daha biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale gören göstericiler, tekrar Atatürk Anıtına yöneldi. Gurubun daha kalabalık bir halde hareket etmesi sonucu HDP İlçe Teşkilatının olduğu sokağa sızmalar oldu.


ÖNCE BAYRAK ASILDI SONRA TABELA İNDİ


Gösterilerin başlamasından 3 saat sonra vatandaşlar amaçlarına ulaşarak HDP İlçe Teşkilatındaki HDP tabelası üstüne Türk bayrağı astı. Vatandaşlar bunun yeterli olmadığını tabela inene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Cuma pazarı içinde vatandaşlar bazı iş yerlerinin kepenklerini parçaladı. Polis bunun üzerine eylemcilere yine biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Gece yarısına kadar eylem sürerken, HDP tabelası indirildi. Tabelayı sırtlayan gençler 'Tabela indi' sloganları eşliğinde anıt önüne doğru hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83