Eğitimciler: Kadınlar artık ölmesin

Eğitim Sen Alanya Şubesi Kadın şubesi sekreteri Fatoş Badaş bi açıklama yaptı.

Eğitimciler: Kadınlar artık ölmesin

İşte Badaş'ın o açıklaması:

banner111
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenlenecek olan Kadın İşçileri 22. Büyük Kurultayı için Türk Metal Sendikası kadın üyelerini Ankara’ya taşımakta olan otobüs Bursa’nın İnegöl ilçesinde elim bir kaza yapmış 7 kadın arkadaşımız hayatını kaybetmiş,35 arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ayrıca Antalya’da bir kadın da bir yıl önce 8 Martta boşandığı eşi tarafından bugün öldürülmüştür. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Kadınların kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 8 mart , tarihsel bir olayın yıldönümünden öte ,mücadele tarihinin toplamının bir kazanımıdır.Tarihsel bir direnişin ve isyanın kazanımı olarak evrenselleşen 8 Mart,erkek egemen zihniyetin bize yasakladığı alanları kazanmayı,ördüğü duvarları yıkmayı dayatmaları reddetmeyi öğretmiştir.

Bu nedenle yüzlerce yıla damgasını vuran kadın öncülerimizden aldığımız güç ve karalılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bugün isyan çığlığını daha fazla yaymaya,direnişi yükseltmeye ve daha fazla dayanışarak mücadeleyi büyütmeye her zamankinden daha çok kararlıyız.

8 Martın Dünyada daha fazla anlam kazandığı bir dönemdeyiz.Erkek egemen Kapitalist Sistemin;biz kadınların varlığına ,emeğine ve kazanımlarına dönük saldırılarını arttırdığı böylesi bir süreçte,KESK’li Kadınlar olarak süreklileştirilmiş bir OHAL’e , KHK’larla işten atmalara,en temel hak ve özgürlüklerin kullanımının keyfiyet ile yasaklanmasına,tekçi yaşam biçimi dayatmalarına itiraz ediyoruz.

Bizi geleceksiz, kimliksiz ve iradesiz ve güvencesiz bırakmak isteyenlere HAYIR diyoruz.

Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyerek yıllardır yürüttüğümüz mücadelemize sahip çıkıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 15:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83