Elektrikçiler Odası’nın genel kurulunda gerginlik

Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası’nın olağan genel kurulu başladı. Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan İlyas Bayır, Mehmet Yaman ile Tuğran Sağlamel yarışıyor. Seçimde eski başkan Sağlamel ve üyeler arasında sık sık gerginlik yaşandı.

Elektrikçiler Odası’nın genel kurulunda gerginlik

Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası’nın 10’uncu Olağan Genel Kurulu başladı. Cikcilli Düğün Salonu’nda düzenlenen genel kurula Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Aslıhan Dere, oda başkanları ile Alanya Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası'nın üyeleri katıldı. Seçimde divan başkanlığını AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan odanın mevcut başkanı İlyas Bayır, kongrenin Alanya ve esnafa hayırlı olmasını temenni etti. Bayır, pandemi dönemindeki destekleri için Dere'ye teşekkür etti. 


 

DERE'DEN BAYIR'A TEŞEKKÜR

banner111

Dere de, "Pandemi süreci geçirdik. Bayır ile çok çalışmalar yaptık. Kendisi ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu okundu. 2018-2019-2020-2021 yılları bilanço, gelir ve gider hesaplarının okunarak müzakere edilmesinin ardından bilanço-gelir ve gider hesapları oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ayrı ayrı ibra edilerek oy birliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerinin görüşülerek kabul edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünce önce konuşan üye Ahmet Uzun, başkan adayı Sağlamel'i eleştirdi. Uzun, "Bundan önceki seçimde  5 kişi listenizden atıldı. 4 yıl boyunca bu adamların ne çektiğni ben biliyorum. Dükkanınıza geldik. Bu adamlara cevap vermediniz. Bu 4 yıl içinde ne oldu? Haklıysanız oyumu size vereceğim. Haklı değilseniz diğer adaylara verceğim. Üyelere çeyrek altın alacağım dediniz almadınız. Bu altınların vebali yok mu? Başkan yardımcılığı maaşı aldınız mı? Şimdi hiçbir şey yokmuş gibi çıkmış aday olmuş, bizi yönetmeye kalkıyorsunuz? Senede bir kez kahvaltı yapmakla bu iş olmuyor. Sağlamel o 5 kişiyi niye attığını sölesin. Hakkı varsa oy vermezsem namerdim" ifadelerini kullandı.


 

"BU ESNAFLIĞA UYMUYOR"

Mehmet Yıldırım da, " Hepimiz esnafımız ama bazı arkadaşlarımız içinde bir esnaf varken için ihaleye giriyor. Bu ihaleleri de tutup başkasına veriyor. Buna engel olalım. Bu esnaflığa uymuyor" dedi.  

"ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYALIM"

Ardından konuşan başkan adayı Mehmet Yaman, "4 yıl önce oda üyelerine yapılan bir ihanet ile karşılaşmıştık. O isim bugün başkan adayı. 2 başkan adayımız güzel çalışıyor. Keşke buradaki çabayı odamız için harcasalar, odanın çıtasını yükseltselerdi. Oy verirken elimizi vicdanımıza koyalım. Söz üyelerimizin" diye konuştu.

"KİMSEYE İHANET ATMADIM"

Başkan adayı Tuğran Sağlamel de, "2014-2018 arası başkanlık yaptım. Sayın Ahmet kardeşim, 4 yıldır ben size anlattım. Hala kabullenmediniz. Televizyonlara çıktınız. Seninle yarım saat telefonda konuştum. Her şeyi, geçmiş dönemi içime attım. Kimseye ihanet etmedim. Suskunluğum haksız olduğum anlamına gelmiyor. Çeyrek altın konusunda yönetim olarak karar aldık. Üyemizin çocuğuna çeyrek altın götürdük. Bütün üyelere çeyrek altın aldık. Üyelere de battaniye götürdük. Ben dönemde üyeden aldım üyeye verdim. Hiç kimseye aldırmadım. CK özelleşti. Ateşin içine düştüm. Bana oy verirseniz daha fazlasını ekip ile yapacağım" ifadelerini kullandı. Bu sırada üye Uzun ise, "Ekipte sıkıntı yok ama şoförde var" diye karşılık verdi. Bunun üzerinde divan başkanı Dere, Uzun'un kongreyi germemesini istedi. 


 

"ESNAFIN YÜREĞİNE SIĞINIYORUM"

Odanın mevcut başkanı ve başkan adayı İlya Bayır da, "Kavgadan uzağız. 2 adayını medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. 4 yılda esnafımızın sevgisini, inancını, güvencini yüreğimizde taşıdık. Taşımaya devam ediyoruz. Geride bıraktığımız dönemde şanssılığımız pandemi. Pandemiye sığınmaktansa esnafımızın yüreğine sığınıyorum. Benim broşürümde yazıyor. Başkan velilliği maaşı almıyoruz. Sağladığımız tasarrufla kirayı ödedik. 1 milyon civarında alacağımız var. 3-5 liraya tamah etmedim. Esnafa yüzde yüz değil, yüzde 1 milyon güveniyorum. Alanya pandemi sürecinden sonra hak ettiği seviyeye gelecek. Sosyal etkinlik alanlı bir hizmet binası düşünüyoruz" dedi. Ardından seçime geçildi. Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2022, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83