"Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır"

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, 10-16 Mayıs “Dünya Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

"Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır"
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu “Dünya Engelliler Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisi, engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarısıdır. 

Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır. Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı zorluk ve engelleri ortadan kaldırmaktır. 

Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak Ülkemizde son yıllarda engelli bireylerin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamalar hayata geçirilmiştir. 

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83