ENGELLİLERİN YOL ÇİLESİNE YÜCEL SON VERDİ

Engelsiz Kent Alanya için gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Alanya Belediyesi, kırsal kesimlerdeki engelli vatandaşları da unutmuyor.

ENGELLİLERİN YOL ÇİLESİNE YÜCEL SON VERDİ

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mahmutseydi, Türktaş, İbişler ve Süleymanlar Mahallesi’nde yolu olmadığı için akülü tekerlekli sandalyesiyle evinden dışarı çıkamayan engelli vatandaşlar için beton yol yaptırdı.

banner111
 
“BAŞKANIMIZ YOLUMU YAPTIRINCA CAMİYE GİDEBİLİYORUM”

 Mahmutseydi Mahallesi’nde 20 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan fiziksel engelli Mustafa Yiğit, evinin önünde yol olmadığı için dışarı çıkamıyordu. Yol olmadığı için camiye bile gidemediğini anlatan Yiğit, ”Biz bu durumumuzu Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e bildirdik. Çok geçmeden ekipleri gelerek burada keşif yaptılar. Hemen arkasından yolu düzenleyerek betonla kapladılar. Allah razı olsun şu an camiye de rahatlıkla gidebiliyorum. Yolumuz çok güzel oldu. Başkanımıza da ekiplerine de teşekkür ediyorum” dedi.
 
Türktaş Mahallesi’nde yaşayan Şevket Keçeli, İbişler Mahallesi’nde yaşayan fiziksel engelli Leyla Keçeli ve Süleymanlar Mahallesi’nde yaşayan felçli Abdurrahman Kaplanında yol taleplerini anında değerlendiren Alanya Belediyesi Merkez Şantiyeye bağlı ekipler kısa sürede engelli vatandaşların yola kavuşmalarını sağladılar.
 
BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Türktaş Mahallesi’nde yaşayan engelli Şevket Keçeli, 1980 yılında öğretmen olarak görev yaptığı sırada çeşitli nedenlerden dolayı haksız yere öğretmenlikten atıldığını belirterek, ”Yıllarca işsiz kaldım. İnşaatlarda çalıştım. Öğretmenlik hayatım sona erdiği için kahrımdan şeker hastası oldum. Daha sonra sol ayağımda kangren oldu ve kesildi. Evin önündeki yol çok kötü olduğu için çok zorlanıyordum.
Belediye Başkanımız gereğini yaparak yolumu betonla kapladı. Şu an çok rahatım. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ÖNCELİĞİMİZ

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın neresinde olursa olsun engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, ”Onlar bizim her zaman önceliğimizdir. Onlardan bir talep geldiği zaman öncelikli yerine getirmeye gayret ediyoruz. Her zaman bu gayretimiz sürecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 11:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83