EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM BAŞLIYOR

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi, evlenmeye hazırlanan çiftlere evlilik önecesi eğitim verecek.

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM BAŞLIYOR

 Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, bireylere yönelik farkındalık ve bilinç seviyelerini yükseltmeye yönelik önleyici, geliştirici, rehberlik çalışmaları ve eğitimler düzenlenmeye başladı. Sosyal Hizmet Merkezi belirli gün ve haftalara yönelik eğitim, seminer ve konferansların haricinde sürekli devam edecek olan eğitim programları hazırlayarak toplumdaki sosyal hayata olumlu yönden katkı sağlamak için çalışmalara hız verdi. Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü çalışmalarını, Alanya’nın yanı sıra Akseki, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı’da da sürdürüyor.

banner111
EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM

Yakın bir zamana kadar evliliğe dair bilgi ve deneyimler kuşaklar arasında çoğunlukla geleneksel olarak aktarılmakta ve huzurlu bir aile ortamı için bu yeterli görülmekteydi.

Ancak son yirmi yılda iletişim ve eğitim artması ile bireysel beklentiler artmıştır. Bununla birlikte geleneksel yöntemlerin yanında görsel – yazılı ve elektronik hizmet vasıtalarının kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir.
Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri ile ailede ki aşk ve sevgi üzerine kurulan ikili iletişimle evliliğin ilk yıllarına, huzurlu çift ilişkisinin temel faktörlerine, evlilikte çatışmaya neden olan sebeplere ve bunların çözüm yollarına değinilmektedir. Yine Aile Hukuku konusunda Eşlerin birbirleri üzerinde ki hukuki haklarına dair bilgileri içermekte olup Evlilik ve Sağlık konusunda Üreme sağlığı, sağlıklı annelik ve evde yaşanan küçük ev kazaları hakkında gerekli olan ilk müdahalelere ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Bu eğitimler ile birlikte evlilik çağına gelmiş gençlerimizin evlilik hayatına hazırlanmalarına ve huzurlu bir yuva kurmalarına destek olmayı amaçlamaktayız. Verilecek olan eğitim, evlilik öncesi süreçte çiftler arasında etkili iletişim kurma olası sorunlarla baş edebilme, evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatını verecektir. 

AİLE EĞİTİM PROGRAMI 

Vatandaşlarımızın sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili bir şekilde yararlanmalarına ve aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin arttırılmasına dönük bir dizi eğitim modülü çerçevesinde uygulanan bir eğitim programıdır.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 09:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83