EXPO 2016’dan Alanya Bahçesi'ne 2 ödül birden

EXPO 2016 Antalya’ya katılım sağlayan ülkeler ile il, ilçe ve kurum bahçelerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Alanya Belediyesi’nin başarılı bahçe çalışması ise, Expo 2016 En İyi İlçe Bahçe 2.’lik Ödülü ve Eğitici Bahçe Özel Ödülü’yle taçlandırıldı.

EXPO 2016’dan Alanya Bahçesi'ne 2 ödül birden

 54 Ülkenin katılım gösterdiği ve 4.5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Expo 2016 Antalya’da, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucunda en iyi ülke ile il ve ilçe bahçeleri belirlendi. Expo 2016 Antalya Bahçecilik Ödül törenine Expo 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AIPH Başkanı Bernard Oosterom, ödül alan ülkelerin, il, ilçe ve kurumların temsilcileri katıldı.

banner111
EN İYİ İKİNCİLİK ALANYA BELEDİYESİ’NİN

Expo 2016’ya ev sahipliği yapması dolayısıyla kültürel, tarihi ve doğal değerlerini sergiledikleri birer bahçe oluşturan Antalya’nın ilçe bahçeleri arasında birinci Konyaaltı, ikinci Alanya, üçüncü Muratpaşa oldu. Dereceye giren ilçe bahçelerine ödülleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Uysal tarafından verildi.

ALANYA BAHÇESİ EĞİTİCİ BAHÇE ÖZEL ÖDÜLÜ’NE DE LAYIK GÖRÜLDÜ

Tasarımı, projelendirilmesi, uygulaması Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Alanya Bahçesi’nde, 6 ay boyunca aktivite programları, workshop çalışmaları, bahçe bakımları, misafir ağırlama ve tanıtım çalışmaları yapılarak tüm yerli ve yabancı ziyaretçilere Alanya tanıtıldı. Yapılan eğitici çalışmaların meyvesini de alan Alanya Belediyesi, “Eğitici Bahçe Özel Ödülü” ile ödüllendirildi. Expo 2016’da 2 ödüle layık görülen Alanya Belediyesi’nin “En İyi İlçe Bahçe 2.’Lik Ödülü” ve “Eğitici Bahçe Özel Ödülü”nü, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar Alanya Belediye Başkanlığı adına aldı.
 

YÜCEL: “AYNI ANDA 2 ÖDÜL ALAN 3 KURUMDAN BİRİSİYİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada “Expo-2016’ da aynı anda 2 ödül alan 3 kurumdan birisi olmayı başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bahçenin yapılmasında ve tüm Expo sürecinde emeği geçen tüm personelimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83