"Fatih Terim'in aldığı paranın 10'da 1'i bizi kurtarır"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'da hortumdan zarar gören Kumluca'da incelemelerde bulunduğu sırada destek isteyen bir üretici, "Fatih Terim’in aldığı paranın 10’da 1’i bizi kurtarır" dedi.

"Fatih Terim'in aldığı paranın 10'da 1'i bizi kurtarır"
Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte ilk olarak Kumluca Devlet Hastanesi’ne gelen Bakan Fakıbaba, hortumda yaralanan Yusuf Karayılan’ı ziyaret etti. Ziyaret ettiği hastanın Şanlıurfalı olduğunu öğrenen Fakıbaba, "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını getirdim, geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Biz her zaman senin yanındayız" dedi.

Fakıbaba, daha sonra hortumun zarar verdiği bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Fakıbaba'dan destek isteyen Ümit Abacı isimli üretici, ''Biz, dilenmiyoruz ama Fatih Terim’in aldığı paranın 10’da 1’i bizi kurtarır. Bize tapu, belge sorarsanız bu işin içinden çıkamayız. 5 dönümün altına tapu verilmiyor. 3 kardeşiz, 10 dönüm yerimiz var. Bizim sigortamız Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Bakan Fakıbaba da, "Gerçekten çok üzgünüm. Bir can kaybı olmaması, yaralılarımızın da çok iyi durumda olması, bir nebze olsun mutlu ediyor. Havadan da bakma imkanımız oldu ve gerçekten müthiş bir şey. Bir yol çizmiş ve o yol üzerindeki bütün seraları alıp götürmüş. Devletimiz, büyük bir devlet ve Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız buraya görevlendirdi ve geldim. Bu kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardım etmek için buradayız. Onların dertleri, bizim derdimiz. TARSİM’le ilgili bazı sıkıntılar var ve haklı sıkıntılar. TARSİM’i genişletmek adına neler yapabiliriz, bu hemen olması gereken şeyler. İnşallah, bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Bakanlar Kurulumuz pazartesi günü. Cumhurbaşkanımıza bu konuları arz edeceğiz. İnşallah maddi olarak da elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83