Finlandiya'nın 100. yılı Alanya'da kutlandı

Finlandiya'nın bağımsızlığının 100. yıldönümü etkinliği yapıldı.

Finlandiya'nın 100. yılı Alanya'da kutlandı

Finlandiya bağımsızlığının 100. yıldönümü nedeniyle Özel Hamdullah Emin Paşa Okulu öğrencileri ile Alanya'da bulunan Fin Okulu öğrencileri  futbol müsabakasında bir araya geldi. Karşılaşmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Dostluk mesajı verildi. 

banner111
Alanya Finlandiya Fahri Konsolosu organizesinde düzenlenen etkinliğe; Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Päivi Kairamo, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antalya Finlandiya Fahri Konsolosu Koray Turan, Alanya Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddüsi Müftüoğlu, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Alanya Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddüsi Müftüoğlu yaptı. Müftüoğlu, " Finlandiya bağımsızlığının 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


KAYMAKAM HARPUTLU "BÜYÜKELÇİ KAİRAMO BİZLERİ ONURLANDIRDI"

Finlandiya için özel bir gün olduğunu dile getiren Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, "Sayın Büyükelçinin bu özel günlerinde Alanya'ya zaman ayırıp etkinliklerini burada yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyükelçi Sayın Kairamo'nun giydiği 100 yıl t-shirt'ün üzerindeki Türk Bayrağı kalbinin üzerinde bulunması bizleri onurlandırmıştır. Alanya çok kültürlü ve yabancılarla yaşamaya alışkın bir şehir. Alanya'da bir çok Finlandiyalı vatandaşları bulunmaktadır. Türk vatandaşlarımız gibi diğer milletten insanlarda Alanya'da huzurlu bir şekilde yaşıyor. Bizlerde burada herkesin bir arada huzur ve mutluluk içerisinde yaşaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Alanyalılar misafirperverlerdir. Dost Ülke olan Finlandiyanın 100. yıldönümünü kutluyorum" dedi.


BÜYÜKELÇİ "TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ"

Alanya'da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Päivi Kairamo, "Ülkem bu yıl 100. yıldönümünü kutluyor. Bizlerde 100. yıldönümümüzde Alanya'da etkinlik yapmak istedik. Temel düşüncemiz birlik ve beraber içerisinde olmak. Finlandiya ile Türkiye arasında 90 yıllık bir geçmiş var. Bu 90 yıllık geçmişte iyi ilişkiler içindeyiz. Bu iyi ilişkilerimizi çocuklarımıza yansıtmak istedik ve bugün burada çocuklarımız için futbol organizasyonu düzenledik. Cuma günü ise Milli Takımlarımızın maçları var. Her iki takımı da başarılar dilemek istiyorum. Maçın fair play içinde geçmesini temenni ediyorum. Fair play sadece futbolda değil hayatımızın içinde de olmalı" dedi. 

Konuşmaların ardında öğrencilerin karşılaşması ve toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 12:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83