GEDEVET YAYLASINDA O SORUN ÇÖZÜLECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Asat, Gedevet Yaylası’ndaki kaçak su kullanımları için harekete geçti. Tespit edilen kaçak kullanımlar tutanağa bağlanarak yasal sürecin başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

GEDEVET YAYLASINDA O SORUN ÇÖZÜLECEK

 Alanya’nın 17 km. kuzeyinde bulunan Gedevet Yaylası’nda yıllardır süregelen su sorunu kaçak kullanımların artmasıyla tekrar  gündeme geldi. Gedevet Yaylası Güzelleştirme, Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Işık, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’i ziyaret ederek yaşanan sorunları dile getirdi. Alanya Asat Şube Müdürü Fatih Uysal’ın da hazır bulunduğu toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Işık, yaz aylarında Alanya’dan birçok insan Gedevet Yaylasına çıkar. Yaylaya gelen su kanı ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmasına rağmen bazı kişiler içme suyunu sulama suyu olarak kullanıyor. Vatandaşta su olanca tepki gösteriyor. Bu sorunu birlikte çözelim “ dedi.  

banner111
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise, yıllardır gündeme gelen bu sorun yeterli kaynak olmaması ve mevcut kaynakların da ihtilafa yol açması nedeniyle çözülemedi. İçme suyunun amacı dışında sulama suyu olarak bazı kişiler tarafından kullanıldığı yönündeki bilgiler bize de geliyor. Bu bilgiler ışığında Alanya Asat ekiplerimize talimat verdik. Bölgede denetimleri arttıracaklar. İçme suyunu amacı dışında ve kaçak olarak kullananlar hakkında tutanak tutulacak ve yasal işlem başlatılması için savcılığa bildirilecek. Bu nedenle vatandaşlarımızın komşusunun da hakkını gözeterek içme suyunu tasarruflu kullanmasını ve kaçak kullanımdan kaçınmasını istiyoruz “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83