Gökçe sordu: Kasap esnafı ne yapacak?

ALESO Başkan Adayı Harun Gökçe ucuz et formülünü eleştirdi. Gökçe, "Dibini bilmediğiniz kuyudan su içmeyin." dedi.

Gökçe sordu: Kasap esnafı ne yapacak?
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkan Adayı Harun Gökçe ucuz et için Bakanlığın yeni projesini eleştirdi. Proje kapsamında A-101 ve Bim gibi zincir marketlerde ithal etler normalden çok daha ucuz fiyata satılacak. Devlet desteği ve vergi indirimi ile halk bu marketlerden ucuz et alabilecek. 

Bu sistemden kasapların çok kötü etkileceğini belirten Gökçe, "Tarım Bakanı Fakıbaba'nın ortaya koyduğu ucuz et çözümü kasaplara darbe vurur. Bu tür suni ve geçici çözümler sadece bizim kasap esnafımızı zora sokar. Elbette halkımızıda düşüneceğiz ancak esnafın ayakta kalması lazım. Bu tür çalışmalar, bu zincir marketleri dahada güçlendirmekten başka bir işe yaramaz. 

Bir atasözü vardır 'Dibini bilmediğiniz kuyudan su içmeyin' diye. Nerede ve nasıl kesildiği belli olmayan etleri bizim halkımız almayacaktır. Yine mahallesindeki kendi kasabını tercih edecektir. Devletimiz en çok vergi aldığı bu küçük esnafın üzerine gitmeye devam ederse, korkarım pek yakında sosyal patlama olacak. Biz buradan diyoruz ki; üretimi destekleyin, üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur. Bir ürünü ithal etmek kolaya kaçmaktır. Esnafımıza destek olalım, etlerimizi kendi kasabımızdan alalım diyoruz." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83