Görevden alınan müdürlerde flaş karar

Görevden alınan polis müdürlerinde ilk defa mahkemece yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Görevden alınan müdürlerde flaş karar
Görevden alınan polis müdürlerinde ilk defa mahkemece yürütmeyi durdurma kararı alındı.
 Hükümetin tasfiye planlarını altüst edecek bir karar geldi. İSTANBUL Emniyeti'ndeki polis müdürleri atamalarında ilk kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı.  

İdare mahkemesi, Hakkı Akçal hakkındaki atama kararını durdurdu.


BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ


17 Aralık operasyonu sonrası onlarcapolis müdürü görevden alınmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal da görevden alınanlar arasındaydı. Akçal'la ilgili ikinci atama Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gönderilmesiyle oldu. 
Trbet font-family: Verdana, Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px; border-top-left-radius: 0px !important; border-top-right-radius: 0px !important; border-bottom-right-radius: 0px !important; border-bottom-left-radius: 0px !important;"> 
İLK KEZ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI


Akçal, avukatı aracılığıyla "yürütmeyi durdurma" talebiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. 



Mahkeme verdiği kararında, "Davalı idarelerin savunması ve ara kararı cevabı alındıktan ya da kanuni savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar (davacının branşı itibariyle gördüğü -kritik- kamu hizmetinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve arızalar göz önüne alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte görülen) dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kadir
Kadir - 11 yıl Önce

selçuk ile semih bizde jubilesini yapacak anlaşılan

tester
tester - 11 yıl Önce

test

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83