GÜÇLÜ ŞEHİRLER İÇİN ADAYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın en önemli 20 şehrinin oluşturduğu Güçlü Şehirler Ağı’nın 2016 toplantısının Paris’te yapılacağını bir sonraki toplantısının Antalya’da yapılması için teklifte bulunduğunu söyledi. Toplantılar sırasında dünya liderlerine ve belediye başkanlarına Antalya’yı anlattığını ifade eden Türel, katılımcıların Antalya’yı büyük bir dikkatle dinlediğini belirtti.

GÜÇLÜ ŞEHİRLER İÇİN ADAYIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın artık dünyanın konuştuğu bir şehir olduğunu, isminin en ünlü şehirler ile birlikte anıldığını söyledi. G-20 Zirvesi ve EXPO 2016’nın Antalya’da yapılacağını dile getiren Türel, Antalya’nın Güçlü Şehirler Ağı’nın 20 üyesinden biri olarak marka değerine değer kattığını ifade etti.

Güçlü Şehirler Ağı’nın Birleşmiş Milletler nezdinde, şehirler arasında bir dayanışma oluşması için kurulduğunu, fikir babasının ise ABD Başkanı Barack Obama olduğunu anlatan Başkan Türel, ağa tamamı BM tarafından seçilen ülkelerden 20 şehrin katıldığını dile getirdi. Antalya’nın New York, Londra, Paris, Montreal, Atlanta, Palermo, Rotherdam, Oslo gibi şehirler ile birlikte ağın 20 üyesinden biri olduğunu belirten Başkan Türel, New York’ta bulunduğu süre içinde dünya liderlerine ve diğer şehirlerin belediye başkanlarına Antalya’yı anlatma fırsatı bulduğunu söyledi.

ANTALYA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Böylesine bir oluşum içinde Antalya olarak yer almaya ve Türkiye’yi temsil etmeye önem verdiklerini ifade eden Türel, Güçlü Şehirler Ağı içinde söz sahibi olduklarını kaydetti.

İLK TOPLANTIYA DÜNYA LİDERLERİ KATILDI

Güçlü Şehirler Ağı’nın ilk toplantısına Barack Obama’nın başkanlık ettiğini ve dünya liderlerinin de katıldığını söyleyen Türel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da ilk toplantıda bir konuşma yaptığını, terör olayları ve Orta Doğu üzerinde durduğunu kaydetti.

Antalya olarak ağ içinde çok iyi bir yerde olduklarını, 2 gün boyunca süren toplantılarda tecrübelerini paylaştıklarını ifade eden Türel, “Dünyada çatışan iki ülkenin temsilcisi İsrailliler ve Filistinliler, Antalya’da bir otelin havuzunda barış içinde yüzüyorlar. Demek ki Antalya olarak ciddi bir barış sembolü bir şehrin temsilcisi olarak buradayız dedim” şeklinde konuştu.

ANTALYA GÜVENLİ SEHİR

Başkan Türel, özellikle hem doğudan hem batıdan, farklı dinlerden ve medeniyetlerden milyonlarca turisti ağırlamasına rağmen Antalya’nın en güvenli şehirlerden biri olmasının diğer belediye başkanlarının ilgisini çektiğini ifade etti.

PARİS’TEN SONRA ANTALYA’DA YAPILSIN

2016 yılında gerçekleşecek bir sonraki toplantının Paris’te yapılacağını dile getiren Türel, Antalya’nın da bu toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söylediğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 12:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83