Gündoğmuş çöplüğünde korkunç görüntü

THK Alanya Şubesi, Alanya'dan sonra Gündoğmuş'ta da deriyi kokuttu. Kokmuş deriyi görenler dehşete kapıldı.

Gündoğmuş çöplüğünde korkunç görüntü
Alanya’nın komşu ilçesi Gündoğmuş’un çöplük alanından çekilen görüntüler  şok etti. Çöplük alanına atılan binlerce kurban derisinin koktuğu anlaşılırken, Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Olay Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ortaya çıktı. Bölgeden geçen vatandaşlar, duydukları kötü koku üzerine alanı kontrol ederek binlerce derinin çöplüğe atıldığını gördü. Olayın ardından durum Jandarmaya bildirildi. Güvenlik güçleri çöplük alanına gittiğinde dehşet manzara ile karşılaştı. Çöplükte çok sayıda kokmuş kurban derisi bulundu. Deriyi kimlerin attığının araştırılmasından sonra gerçek ortaya çıktı. Gündoğmuş THK’nin Alanya THK’ya bağlı olduğu, deriyi, THK Alanya Şubesi adına ilçede toplayan kişilerin  Alanya’ya getirdiği "geç kaldınız" diyerek müteahhit tarafından deriler alınmayınca, görevlilerin deriyi yeniden topladıkları bölge Gündoğmuş'a getirdikleri ortaya çıktı. 1200 derinin iade edilmesinden sonra THK adına toplayan kişilerin deriyi çöplük alanına döktüğü tespit edildi. Jandarma olayla ilgili soruturma başlattı. Derinin çöplüge atılmasının talimatını verenler hakkında işlem yapılacağı öğrenildi. 1200 derinin çöpe gitmesi ise Gündoğmuş halkını kızdırdı. Vatandaşlar “Derimiz, milli servetimiz çöpe atılsın diye bağışladık. Madam ki koruyamayacaktınız neden teslim aldınız” diyerek teski gösterdiler.

Bilindiği gibi Kurban Bayramı'nda Alanya'da da benzer manzara yaşanmış, çok sayıda doğru koşullarda korunmadığı için koktuğu gerekçesiyle müteahhit tarafından alınmamıştı. Alınlayan deriler Mahmutlar Mahallesi'nde toplandığı alanda kötü kokuya yol açmış, vatandaş "Milli servek çöpe gitti" diyerek tepki göstermişti. Öte yandan Gündoğmuş'ta çöplüğe bir tane koyunun da ölü olarak atıldığı görüldü.  

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83