HOTED Onursal Başkanı Yeni'den elektrik zammı eleştirisi

HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, yüksek gelen elektrik faturalarına isyan etti. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunculuğu ve zam zulmüyle karşı karşıyayız diyen Yeni, bu zamların düzeltilmesini talep etti.

HOTED Onursal Başkanı Yeni'den elektrik zammı eleştirisi

Kişisel sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında geçilen kademeli tarife sistemi sonrası ilk faturalar gelmeye başladı. Yeni sistemin faturalarını gören emekçi, emekli, gariban, özellikle asgari ücretli, asgari ücretin altında maaş alan emekli kesim ve dar gelirli vatandaşlar gözlerine inanamıyorlar.

banner111

Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçilmişti. Ancak gelen faturalar hepimizi çileden çıkaracak cinsten. Öyle böyle değil, en idareli kullananların faturaları bile 600-700 TL'nin altında gelmiyor. Daha önce yazmıştım. Bu kademeli tarife saçmalığı soygunculuğun başka bir adıdır. Tek kişilik bir ailenin dahi elektriğinin 150 kW'ın altında gelmesi mümkün değil, bunu bilerek yapıyorlar demiştik. İnanın bu kadarı da fazla artık. Bu zamlı tarifelerin altından kalkmamız mümkün değil...

Üstelik Ocak ayında kesilen faturaların tamamı zamlı değil. Sadece 10-15 günlük kısımları zamlı. Bu da demek oluyor ki şubat ayında faturalar asgari ücretin yarısından fazlasını alıp götürecek. Bir de asgari ücretin altındaki emekli kesim var ki onlar zaten tamamen bittiler.

Bana, mailime gönderilen yüzlerce faturanın neredeyse tamamı 900 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Sözüm ona asgari ücrete iyi artış yaptılar, emekliye zam yaptılar. Keşke hiç yapmasaydınız da, bu milletin cebine de dokunmasaydınız. Bu karda kışta ne yapsın şimdi bu millet, sadece kış ile bitse, kış aylarında don, yaz aylarında yan.

Bu millete eziyet, işkence değil de nedir bu?

Şimdi izninizle iki çift söz laf edelim bu duruma...

Birincisi, yazımı okuyan iktidarın temsilcilerine, yetkililerine sesleniyorum. Millete yapılan bu eziyetin, işkencenin altından kalkamazsınız. Merkezinize vatandaşın çilesini doğru düzgün anlatın bu böyle olmaz. Sağda solda gezip, sen çok yaşa padişahım mantığı ile dolaşmaktan vazgeçin.

Ayağınız yere bassın artık!

Taraftarlarınızın alkışları arasında dolaşmaktan ayağınız yere basmıyor. Gerçekleri ya göremiyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz. Bir buçuk yıl sonra seçimler yapılacak bunu hatırlatırım sizlere...

Seçim zamanı gelince vatandaşlardan hangi yüzle oy isteyeceksiniz?

İçimizde kaldı istediğimiz gibi soyup soğana ceviremedik, bize bir fırsat daha verin mi diyeceksiniz?

Bu durum acilen düzeltilmelidir. Bu kademeli tarife zırvalığına bir son verip, bu fahiş artışlar acilen geri alınmalı, makul seviyelere çekilmeli ve milletten derhal özür dilenmelidir. Bu millet bu zamların altından kalkamaz, kalkması mümkün değil...

Gerek şahsım gerek emekçiler olarak, bu haksızlığı, bu işkenceyi, bu soygunculuğu, bu vicdansızlığı, bu acımasızlığı, bu zam zulmünü şiddetle protesto ediyoruz. Kınıyoruz ve bu zamların derhal düzeltilmesini bekliyoruz.

Kim ne derse desin. İster kabul edin ister etmeyin. Cumhuriyet tarihinin en büyük legalleştirilmiş soygunculuğu ve zam zulmüyle karşı karşıyayız.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83