İç Mimar Sipahioğlu'ndan önemli çağrı

Dün Alanya'da yaşanan 5.3 şiddetindeki depremin ardından açıklama yapan İç Mimarlar Odası Alanya Temsilcisi Gökhan Sipahioğlu, iç mekan tasarımlarında taşıyıcı sistemlere zarar vermemenin gerekliliğine işaret ederek can güvenliğinin önemini vurguladı. Yapılan projelerde yasal anlamda iç mimari proje zorunluluğunun getirilmesinin gerektiğini vurgulayan Sipahioğlu, İçmimari Proje Kontrolörlüğü ’nün İç mimarlar tarafından yürütülmesi hususunun yasal düzenlemeler çerçevesinde hayata geçirilmesini istedi.

İç Mimar Sipahioğlu'ndan önemli çağrı

İç Mimarlar Odası Alanya Temsilcisi Gökhan Sipahioğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Depremlerde yapılan incelemeler bizlere üzülerek gösteriyor ki,depremdeki yıkımlar ve can kayıpları sadece depremin etkisiyle olmuyor. Denetimsiz, kontrolsüz, projesiz yapılan tadilatların ve iç mekân tasarımlarının da verilen kayıplarda yadsınmayacak ölçüde payı bulunmaktadır.

İç mekânların tasarım aşamasında, görsel estetik ve işlevselliğe önem verdiğimizden daha fazla mevcut taşıyıcı sistemlere zarar vermeden, can güvenliğine önem vermemiz gerekmektedir.

banner111

Yapılan konut, hastane, otel vb. (Kamu yapıları ve kamusal alanların) projelerde İçmimarların hazırlayacağı ve Tip İmar Yönetmenliğinde yer alması gereken İçmimari Proje zorunluluğu yasal anlamda şart koşulmalıdır. Hazırlanacak olan projelerde temel kurallara uyulmalıdır. 
 
Tip İmar Yönetmeliği ve Deprem Yönetmeliği göz önünde bulundurularak ivedi bir şekilde, İçmimari Proje zorunluluğu getirilmesi ve İçmimari Proje Kontrolörlüğü ’nün İçmimarlar tarafından yürütülmesi hususunun yasal düzenlemeler çerçevesinde hayata geçirilmesi gerekliliğinin kaçınılmazlığını bir kez daha kamuyonun bilgisine sunarım.'

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83