İCRA DOSYALARINDAKİ ARTIŞ

Antalya Barosu Alanya Temsilcisi Fatih Işık, kötü geçen 2015'in ekonomik yansımalarının 2016’da görüleceğini belirterek "Endişeliyiz, icra dosyalarında ciddi artış yaşanabilir. Herkes dikkatli olsun" dedi.

İCRA DOSYALARINDAKİ ARTIŞ

 Alanya'da 2014'de 35 bin 500 olan icra dosyası sayısı 2015'de 37 bin 355 oldu. İcra dosyalarına ilişkin istatistiği değerlendiren Avukat Mehmet Tığlı, "Çek, senet, taahhüdü ihlallerden dolayı şu an kimse yakalanmıyor. Normalde aranan, yakalanmayı bekleyen bir çok insan var. Bu insanlar tutuklansa, cezaevinde yer kalmaz. Bu nedenle fazla üzerine gidilmiyor. Çoğu insan tahsil edemeyeceğini bildiği için alacaklarını icra yoluyla tahsil etme eyleminde bile bulunmuyor. Artışın fazla olmamasının bir sebebi de budur. Çoğu insan alacak sayısı arttığı için artık icraya bile koymaya gerek duymuyor. Çekin ve senedin doğru dürüst bir itibarı kalmadı. Şu an insanlar mümkün olduğunca nakit çalışmaya çalışıyor. Çek ve senetlerin vadeleri arttı. Önceden bir, iki aylık çek, senet verilirken, şimdi bir senelik çekler verilmeye başlandı. 2016'dan 2017 yılına çekler, senetler veriliyor. Bu sadece Alanya, Türkiye ile alakalı bir şey değil, dünya ekonomisi bir darboğaza giriyor. Alacaklılar borçlularına müsamaha göstersin ki, bu krizi dayanışma çerçevesinde aşalım. Yoksa herkes icra yoluyla tahsil ederse karşıdakinin tezgahını bozmuş olur. Milletin durumu kötü. Daha anlayışla yaklaşılmalı" şeklinde konuştu.   

banner111
BARO TEMSİLCİSİ UYARDI 

Antalya Barosu Alanya Temsilcisi Fatih Işık ise 2015 yılında yaşanan olayların ekonomik yansımalarının 2016’da görüleceğini belirterek “2016’da icra dosyalarında ciddi bir artış olabilir. 2016 yılıyla ilgili endişelerimiz var. Buna göre herkesin dikkatli olması gerekiyor" dedi.    

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83