"İl sayısı 101 olsun"

İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak bir ilçeye ayrıcalık yapmıyoruz, il olmayı bekleyen ilçelerimiz var, Polatlı, Nazilli, Suşehri, Yüksekova, Cizre, Alanya gibi. Bu ilçelerimizin tamamının il yapılmasını arzu ediyoruz." dedi.

"İl sayısı 101 olsun"
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı  Mustafa Destici partisinin  İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yargıya güvenin azaldığını öne süren Destici, "Aynı fiiller işlemiş iki insandan biri hapiste biri dışarıda olmaması lazım. Dayısı, parası olanın, siyasi iktidara yakın olanın dışarıda, aynı fiili işlemiş fakir, kimsesiz olanların içerde olduğu bir sürecin yaşanmaması lazım" diye konuştu. BBP Genel Başkanı  Mustafa Destici, dün hayatını kaybeden BBP'nin kurucularından  Ahmet Er'in  Manisa  Akhisar'da kılınacak cenaze namazına katılmak üzere  İzmir'e geldi.  Akhisar'a geçmeden önce BBP  İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden  Mustafa Destici, ülke gündemini değerlendirdi. Terör örgütü  PKK'nın kış aylarının geride kalmasıyla eylemlerini artırdığını söyleyen Destici, geçmiş dönemlerde  PKK ile mücadelede eksiklikler, hatalar olduğunu, dönem dönem ciddi mücadeleler verildiği gibi mücadele edilmediği dönemlerin de bulunduğunu ifade etti. BBP'nin  PKK'nın tüm unsurlarına karşı verilen topyekun mücadeleye destek verdiklerini belirten Destici, "Topyekun mücadeleden kastımız,  PKK sadece dağdaki terörist değil, aynı zamanda belediyelere çöreklenmiş, sivil topum örgütleri kurmuşlar, meclisteki uzantıları, siyasetteki uzantıları, finans kaynakları, dış desteği. Bunlara karşı topyekun mücadele edilirse ancak o zaman  PKK bitirilir demiştik. Şu anda bu yapılıyor. Belediyelere kayyumlar atandı. Bize gelen bilgiler ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösteriyor. Dün gece itibarıyla  Diyarbakır merkezli  PKK'ya karşı büyük bir operasyon başlatıldı. Bu operasyonun da çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"İL SAYISI 101 OLSUN"

BBP olarak  Yüksekova ve  Cizre'nin il yapılmasına karşı olmadıklarını, il yapılmalarını desteklediklerini vurgulayan Destici, "BBP olarak bir ilçeye ayrıcalık yapmıyoruz, il olmayı bekleyen ilçelerimiz var,  Polatlı,  Nazilli,  Suşehri,  Yüksekova,  Cizre,  Alanya gibi. Bu ilçelerimizin tamamının il yapılmasını arzu ediyoruz. İl sayısının 101'e çıkarılmasını arzu ediyoruz. İyi bir etüt çalışması yapılsın ve il sayısı 101 olsun, adı geçen ilçelerin tamamı il yapılsın. Ama özelde şahsen  Hakkari'nin ilçeye çevrilerek  Yüksekova'nın, ya da  Şırnak'ın il hakkını kaybederek  Cizre'nin il yapılmasına gönlüm razı değil. Hem  Hakkari ve  Şırnak il statülerini muhafaza etsin, aynı zamanda  Yüksekova ve  Cizre de il yapılsın. Verilmiş hakkın doğru olmadığını düşünüyorum.  PKK'nın işine gelir. Zaten işsizliğin hat safhada olduğu, eğitim ve gelir düzeyinin düşük olduğu illerimiz, dolayısıyla  PKK bu konuyu istismar edecektir" dedi.

"UYUM YASALARI GERİDE BEKLİYOR"

Destici 16 Nisan'daki halk oylamasında bir sistem değişikliğinin oylandığını, BBP'nin de desteğiyle 'evet' çıktığını belirterek, şöyle konuştu: 

"Evet oyu çıktı iş bitmedi. Şimdi bununla ilgili uyum yasaları var. Bunların bir an önce yapılıp, tamamlanıp artık  Türkiye'nin yeni sistemle yönetilmeye başlanması gerekiyor. Bunun adımları atıldı HSK üyeleri yeni sisteme göre seçildi, Sayın  Cumhurbaşkanı eski partisine yeniden üye oldu ve genel başkan oldu. Allah hayırlı ve mübarek etsin kendisi ve camiası için. Ama esas uyum yasaları geride bekliyor. Bir an önce yapılması lazım." Uyum yasalarının toplumun tüm kesimlerinin görüşü alınarak, bir mutabakatla hazırlanırsa referandum sürecinde yaşanan kamplaşma, ayrışma ve gerilimin ortadan kaldırılmış olacağını söyleyen Destici, seçim kanunu ve siyasi partiler yasasında yapılacak değişikliklerle seçim barajının kaldırılması, ön seçim getirilmesi ve seçim iş birliklerinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

"YARGIYA GÜVEN YÜZDE 30'UN ALTINDA"

Yargının tarafsızlığının garanti altına alınması gerektiğine dikkat çeken Destici, "Yargıya olan güven yüzde 30'un altına düştü. Bu güveninin yukarı çekilmesi için hamleler yapılmalı. Bunların başında da sistem değişikliğindeki yargı maddeleriyle ilgili uyum yasalarının ivedilikle çıkartılmalı, yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını garanti altına alacak, millette de o inancı yerleştirecek yasal değişiklikler yapılmalı. Bu milletin kültüründe, inancında var, ne diyordu Anadoluda insanlar, 'şeriatın kestiği parmak acımaz.' Anlamı ne hukuk yanlış karar vermez, taraflı davranmaz. Birlerinden talimat alarak iş görmez. Doğru karar verir bize de razı olmak, boyun eğmek düşer. O güvenin tekrar sağlanması lazım. Aynı fiiller işlemiş iki insandan biri hapiste biri dışarıda olmaması lazım. Dayısı, parası olanın, siyasi iktidara yakın olanın dışarda, aynı fiili işlemiş fakir, kimsesiz olanların içerde olduğu bir sürecin yaşanmaması lazım."

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 18:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83