İnşaat ve Emlak sektörüne müjde

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in girişimleriyle kurulan Göç İdaresi yine Başkan Şahin’in çabalarıyla yeni binasına kavuşuyor.

İnşaat ve Emlak sektörüne müjde
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in girişimleriyle kurulan Göç İdaresi yine Başkan Şahin’in çabalarıyla yeni binasına kavuşuyor. Böylece İnşaat ve Emlak Sektörlerinin kanayan yarası olarak görülen birçok sorun daha tarihe gömülüyor. Bilindiği üzere Kasım 2014 de Başkan Şahin başkanlığında oluşturulan heyet Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne gitmiş ve ilk kez bir ilçede göç idaresi ofisi kurulmasını talep etmişti. Bu talep de rekor bir sürede karşılık bulmuş ve Göç İdaresi Ofisi geçici olarak Alanya Nüfus Müdürlüğü binasında oluşturulmuştu.

Mevcut fiziki şartlarda yoğun talebe cevap vermekte zorlanan ofisin kendisine ait ve geniş bir alanda hizmet vermesi  gerekliliğinden hareketle yola çıkan  ALTSO Başkanı Mehmet Şahin restorasyonu tamamlanmış tarihi bir Alanya evini kiralayarak sorunu çözdü. 

Bu amaçla bugün Göç İdaresi Ofisinin taşınacağı tarihi Alanya evinde incelemelerde bulunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Göç İdaresi Müdürü Ramazan Şimşek ve aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanlığı görevini yürüten ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kamburoğlu en kısa sürede taşınma işlerinin gerçekleştirilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.


Şekerhane Mahallesi, Gücüoğlu Sokak'taki yeni Alanya Göç İdaresi binasında  basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Başkan Şahin, turizm ve tarım sektörlerine olduğu kadar inşaat ve emlak sektörlerinin de Alanya’nın ticari lokomotiflerinden olduğunun altını çizdi.
Başkan Şahin konuya ilişkin açıklamasında, “Alanya’mızda yaşayan, gayrimenkul edinmiş 37-38 bin yabancı olduğunu her zaman dile getirdik. Göç İdaresi de yeni yasayla birlikte kuruldu. Kurulduğu aşamada da 16-17 ili kapsıyordu. Gittik girişimlerde bulunduk. Dönemin Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros'tan randevu alarak Alanya'nın stratejik durumunu anlattık. Alanya'nın  birçok ilden büyük olduğunu, ülke ekonomisine sadece turizmden 4 milyar dolar katkı sunduğunu söyledik. Alanya'ya Göç İdaresi'nin kurulması gerektiğini dile getirdik” dedi.

“ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ”
2014 Kasım ayında Ankara Göç İdaresi Genel Müdürlüğü nezdinde yaptıkları çalışmalarla  Göç İdaresi’nin Alanya’ya kurulduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “O dönem yer sorunu olduğu için geçici olarak nüfus idaresinde hizmet vermesi kararlaştırıldı. Ancak bu seferde fiziki yapı mevcut yoğunluğa cevap veremedi. Bizler de özellikle inşaat ve emlak sektöründeki üyelerimizin taleplerini dikkate alarak Göç İdaresi’ne hem de Restore edilmiş tarihi bir Alanya evinde yer bulduk. Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanı Ali Kamburoğlu ile harekete geçtik. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla bu binayı tespit ettik. Göç İdaresi Müdürü ile görüştük. Burayı kiralayabiliriz. Bu sektörün sorunlarını çözelim dedik. Bundan sonra hemen harekete geçtik. Başta Kaymakam Harputlu'nun onayını alarak ve Alanya'mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun olurunu alarak bu binanın kontratını yaptık ve Göç İdaresi’ne tahsis ediyoruz” dedi.


Başkan Şahin, “Nüfus Müdürlüğü’nde çalışma ortamı kısıtlıydı. Yer sorunu vardı. Bizde sorumluluk alarak yeni binayı Göç İdaresi’ne tahsis ediyoruz. Ayrıca Göç İdaresi için 8-10 personel sözünü de aldık. Çünkü çalışma ortamı Nüfus Müdürlüğü’nde yetersizdi. Yani personel de gelse çalışacak yer yoktu. Yeni binayla birlikte çalışma imkanı çok daha iyi olacak. Her gelen gün yeni ihtiyaçları yanında getiriyor. Biz de buna her zaman olduğu gibi ALTSO Başkanı ve yönetimi olarak lokomotif olmaya devam edeceğiz. İnşaat emlak sektörüne ve burada yaşayan ikametgah edinmek isteyen yabancılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 17:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83