İsa Küçülmez'in mezarının açılmasıyla ilgili avukattan yeni açıklama

İsa Küçülmez'in mezarının açılmasıyla ilgili avukattan yeni açıklama
Eski Kestel Belde Belediye Başkanı İsa Küçülmez’in, kızı olduğu iddiasıyla açılan davada mahkemenin vermiş olduğu kararla mezarı açılarak DNA örneği alındı. Konu üzerine dün bir açıklama yapan davalı tarafından avukatı Burcu Çelik, “Biz davalı taraf olarak uzlaşma yolunu kabul etmemize rağmen davacı taraf fahiş teklifler ve hukuka aykırı talepleri ile uzlaşmamızı imkânsız hale getirerek, fethi kabir işlemine sebebiyet vermişlerdir” dedi.

Alman vatandaşı C.G. isimli kadın 2002 yılında Konya-Ankara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Büyükşehir yasasından önce Alanya’nın beldesi olan o dönemki Kestel Belde Belediye Başkanı İsa Küçülmez ile iddiaya göre ilişkisinde İ.A.B. isimli kızı olduğu gerekçesiyle babalık davası açtı. Eski belediye başkanının öldüğünde kızına 2,5 aylık hamile olduğunu öne süren C.B.’nin başlattığı davada mahkeme heyeti Küçülmez’in DNA testi için mezarın açılmasına karar verdi.

DNA DOKU ÖRNEĞİ ALINDI

Kararın ardından Kestel Mahallesi’nde bulunan Han Önü Mezarlığı’nda Küçülmez’in mezarını açma işlemi önceki gün gerçekleşti. Mezar açma işleminde hâkim, taraf avukatları da hazır bulundu. Mezarın mermer kaplı olması nedeniyle zarar verilmemesi açısından kepçe yardımıyla yan tarafı kazılarak yaklaşık 1.30 saat süren işlemenin ardından Küçülmez’den DNA doku örnekleri alındı.

AV. AŞIKOĞLU: AÇILMASINI İSTEMEDİK

İsa Küçülmez’in eşi Hüsniye Küçülmez ve kızı Ayben Çolak’ın Avukatı Mehmet Aşıkoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında mezarın açılması işlemine üzülerek fiilen iştirak etmek durumunda kaldık. Biz davalı yan vekilleri olarak, merhum İsa Küçülmez’in anısına saygıdan dolayı mezarının açılmasını hiçbir aşamada istemedik. Mezarın açılmaması için kanunen gerekli her yolu denememize ve bu konuda talepte bulunmamıza rağmen, davacı yanın ısrarlı talebi ve mahkemenin takdiri neticesinde mezarın açılmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı. 

AVUKAT ÇELİK’TEN YENİ AÇIKLAMA

Hüsniye Küçülmez ve kızı Ayben Çolak’ın diğer Avukatı Burcu Çelik de dün yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “İsa Küçülmez’in ailesinin derinden üzüntüsüne sebep olan bu davada, biz gerek yargılama aşamasında gerek yazılı beyanlarımızda mezarın açılmasının tarafımızca kabul edilmeyeceğini defalarca belirtik. Yargılama neticesinde vardığımız bu aşamada davacı tarafın talebiyle ve bunun akabinde de mahkemenin kararıyla İsa Küçülmez’in mezarı açılmış bulunmaktadır. Bizler de davalı tarafın vekili olarak fethi kabir işlemine fiilen iştirak ettik.
Her ne kadar üçüncü kişiler tarafından haberler yanlış aksedilmiş olsa da biz davalı taraf olarak uzlaşma yolunu kabul etmemize rağmen davacı taraf fahiş teklifler ve hukuka aykırı talepleri ile uzlaşmamızı imkânsız hale getirerek, fethi kabir işlemine sebebiyet vermişlerdir.
Yaşanan fethi kabir olayı, hem İsa Küçülmez’in anısını zedelemiş hem de ailenin büyük üzüntü yaşamasına sebep olmuştur. Davalı vekili olarak üzüntümüzü tekrardan belirterek, davanın derdest olmasından dolayı, başkaca bir açıklama yapamıyoruz” 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 07:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83