İşte Alanya Belediyesi'nin 2019 bütçesi

Alanya Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

İşte Alanya Belediyesi'nin 2019 bütçesi

Alanya Belediyesi Ekim Ayı Aylık Olağan Meclis Toplantısı'nda, belediyenin bütçesi 405 milyon TL olarak belirlendi.
Alanya Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirdi.  Ak Parti'den Ahmet Büküş, Erol Fazlıoğlu, Emin Hatipoğlu,  CHP'den ise Eray Erdem ve Mustafa Aras, MHP'den de Abdullah Sönmez ve Kerim Aydoğan mazeret bildirerek meclise katılım sağlamadılar. Meclis gündem maddelerine geçilmeden söz alan Ak Parti, CHP, MHP parti sözcüleri içinde bulunduğumuz Muharrem ayını tebrik ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

'EYLÜL AYINDA ÖNEMLİ ORGANİZASYONLAR GERÇEKLEŞTİRDİK'

Başkan Yücel de, içinde bulunduğumuz Muharrem ayını kutlayarak konuşmasına başladı.  Alanya’da Eylül ayında güzel organizasyonlar gerçekleştirdiğini belirten Başkan Yücel, "Triatlon yarışlarını başarıyla gerçekleştirdik. 35 ülkeden katılım oldu.  2019'da yine  ekim ayında triatlon yarışlarını organize edeceğiz. Dünya kupasına ev sahipliği yapacağız.   4 gün süren 15. Uluslararası caz festivalimizi gerçekleştirdik. Ben düzenlediğimiz organizasyonlarda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza ve katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Yine  Alanyaspor'umuz da bu günlerde coştu coşmaya da devam edecek.  Yönetimden taraftara herkese çok teşekkür ediyorum ve başarıların daim olmasını diliyorum. Önümüzdeki haftada 5-7 Ekim tarihleri arasında Galip Dere Plajı’nda plaj futbol turnuvası gerçekleştirilecek. Tüm halkımızı buraya davet ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kutluyor daha coşkulu, daha anlamlı bir şekilde geçmesini ümit ediyorum" dedi.

AK PARTİ'DEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri içerisinde olan  2019 Mali Yılı Bütçesi maddesi tartışmalı bir şekilde onaylandı. Belediye gelirlerini ve planlanan harcama bütçelerini eleştiren Ak Parti Grubu ile Başkan Yücel ve MHP grubu tartışma içerisine girdi.  405 milyon TL olarak belirlenen bütçenin hangi alanlara dağıldığı konusunda açıklama isteyen Ak Parti grubundan Alper Birer'in  “2019 özel kalem bütçemiz 9 buçuk milyon. 2018’de 8 milyonluk bir bütçe ayırmışız. 5 milyon lira harcamışız. Bu özel kalem bütçesinin düşmesi gerektiğine inanıyoruz" diyerek uzun bir konuşma yaptı. 

'İLK TEKLİFİ SİZ YAPMIŞSINIZ'

Buna cevap veren Başkan Yücel, "Sanırım 2 yıl önce özel müdürlüğümüzün bütçesini arttıralım diye ilk teklifi siz etmişsiniz. Bu günleri düşünerek mi yaptınız? Biz Alanya'da yaptığımız tüm organizasyonu özel kalem bütçesinden yapıyoruz.  Bu memlekette 3 defa genel seçim, 2 defa referandum, krizler geçirdi. Keşke bunları eleştirirken bunlar ne diye bir eleştirildi diye baksaydınız da ona göre bir istatistik yaparak getirseydiniz daha uygun olurdu. Buradaki kurumların yükünü kimin aldığını çok iyi biliyorsunuz. Ben daha fazla bir şey demek istemiyorum" dedi. Başkan Yücel'in bu sözlerine ise Ak Parti Grup sözcüsü Kerim Başkaptan kendilerinin öyle bir teklif yapmadığını ve kanıtlanmasını istedi. Yücel buna karşılık olarak, "Burada Alanya Belediyesi meclis üyelerini, belediye çalışanların bırakın dışarıdaki vatandaşlarımız istediği her şeyi öğrenebilir" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ÇEKİMSER OY KULLANIRKEN CHP VE MHP OLUR OYU KULLANDI

Konu hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş da “Bu kalemden nelere harcama yapıldığı komisyonda da görüşülmüş ve konuşulmuş. ALTAV'a da katkılar var. Biz komisyondan geldiği şekilde onaylanmasını istiyoruz" ifadelerini  kullandı. Tartışmaların ardından meclis üyelerinin  oylarına sunulan  2019 Mali Yılı Bütçesi maddesi  CHP ve MHP gruplarının olur oylarıyla ile Ak Parti'nin de çekimser oylarıyla meclisten geçti. Diğer gündem maddeleri de meclis üyelerinin oylarına sunularak meclisin Eki Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. Bir sonraki Meclis 6 Kasım Salı günü saat 14.00'de toplanacak. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 19:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83