'KAÇAK TRANSFER BÜYÜK SORUN TEŞKİL EDİYOR'

Kahyalar Havaalanı Taksiciler, Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adem Tekin’in 'Havalimanında çalışan taksilerin en büyük sıkıntılarından birinin kaçak transfer olduğu yönündeki açıklamalarına Alanya Şoförler Odası Başkanı D.Ali Akkaya'dan da tam destek geldi.

'KAÇAK TRANSFER BÜYÜK SORUN TEŞKİL EDİYOR'

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı D.Ali Akkaya ‘’özellikle yaz aylarında yolcu taşımacılığında yaşanan sorunların en başında yer alan yetki belgesiz taşımacılıkla ilgili odamız yıllardır mücadele etmektedir. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı VI.Bölge Müdürlüğüne denetim yapılması ile ilgili defalarca yazışmalar yaptık. Bölgemizde ciddi bir sorun yaşandığını belirli bölgelere sabit denetim noktalarının oluşturlaması gerektiği, (özellikle havalimanı giriş-çıkış noktalarına ), yaz ayalarında aralıksız denetim yapılmasının yaşanan olumsuzlukların giderilmesinde etkili olacağını belirtmemize ve yetki belgesiz taşımacılık yapan araçları tek tek bildirmemize rağmen maalisef ki bu konu da  hiçbir şey yapılmadığı için; odamız  geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bölge Müdürlüğünü görevini yerine getirmediği gerekcesi ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. 

Bu yıl zaten ülkemizde yaşanan olaylar turizmde ciddi kayıplara neden olduğu için  herkesin beklentisinin altında bir sezon gözükmektedir..Dolayısyla her sektörde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bizim sektörde de aşçı, garson, restoran çalışanı, site bekçisi, hamamcı  vb bir çok  kişinin  kaçak transfer (yetki belgesiz taşımacılık) yapması yasal  sorumluluklarını yerine getirerek çalışan esnaflarımızın ekmeğine taş koymakta, öte yandan ciddi anlamda vergi kaybına neden olmaktadır. Bu güne kadar Alanya Şoförler Odası olarak yetki belgesiz amacına uygun olmayan taşımacılıkla ilgili mücadelesini sürdüren odamız bundan sonrada bu konuda mücadelesine devam edecektir. 

Yolcu taşımacılığında yaşanan bu olumsuzluklar sadece Alanya, Gazipaşa da değil Manavgat, Serik, Belek, Kemer, Kaş kısacası Antalya bölgemizde turizmin olduğu her noktada yaşanmaktadır. Yetki belgesiz taşımaılıkla ilgili mücadele eden hangi ilçe, hangi kurum hangi oda hangi kooperatif olursa olsun Alanya Şoförler Odası olarak haksız rakabetin önlenmesi ve esnaflarımızın haklı çıkarlarının korunması adına her zaman desteklerimiz ve mücadelemiz devam edecektir. Dolaysıyla S.S.352 Nolu Kahyalar Havaalanı Taksiciler, Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifinin bu konudaki mücadelesinde oda olarak yanlarındayız’’ dedi.







Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83