Alanya’da imarda yol olan araziye sera ve iki katlı ev yapan Muhterem A.’ya 1 milyon TL ecrimsil bedeli çıkaran encümen, sera ve evin yıkılmasına da karar verdi.
Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi Gövez Mevkii’ nde, bir siyasi partinin eski mahalle temsilcisi olan Muhterem A.’ya ait seranın imar yolunu işgal ettiği tespit edildi. Alanya Belediyesi tarafından yapılan inceleme ve ölçümler sonucu 36.6 dönüm arsanın bulunduğu 1109 ada 1 parseldeki muz serasının bir bölümü ile açıkta üretim yapılan muz bahçesinin yaklaşık 3 dönümünün imar yolunda olduğu ayrıca arsa içindeki 2 katlı evinde kaçak olduğu belirlendi.
Tutanak üzerine başlatılan işlem sonucu Alanya Belediyesi Encümeni kaçak yapı için cezai işlem ve yıkım kararı verildi. İmar yolunun işgalinden dolayı ise Muhterem A’ya geriye dönük 5 yıllık ecrimisil tahakkuk ettirilerek 1 milyon lira ceza yazıldı. Seranın kısa süre içinde kaldırılarak yolun açılması planlanıyor. Muhterem A. hakkında ayrıca imar kirliliği nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.