Kapalı Spor Salonu inşaatı başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) daha önce ihalesi gerçekleştirilen kapalı spor salonu inşaatına başlandı.

Kapalı Spor Salonu inşaatı başladı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), öğrencilerinin spor faaliyetlerinde bulunması için Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından 20.11.2018 tarihinde gerçekleştirdiği ihalenin ardından Müteahhit Hüseyin Arslan’a yer teslimi yaparak, bin 275 metrekare spor salonu inşaatına başlandığını duyurdu. 5 Ocak 2018 tarihinde yapımına başlanan kapalı spor salonunun 100 iş günü içinde bitirilerek, öğrencilerin ve akademisyenlerin kullanımına açılması hedefleniyor. Çelik konstrüksiyon şeklinde yapılacak olan salonun duvarları ve çatısı kenetli saçtan imal edilecek ve salon 22.5 m eninde, 42.5 m boyunda olacak. Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan spor salonunun içerisinde ise 2 adet öğrenci, 2 adet ise akademisyen soyunma odaları bulunuyor. Kapalı spor salonu futbol, voleybol, basketbol ve hentbol gibi değişik branşlar için kullanılabilecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SPORTİF BAŞARILARI BİZE İVME VERDİ”

ALKÜ Öğrencilerinin sportif faaliyetlerde elde ettikleri başarıların kendilerine heyecan kattığına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Geçen sene Spor Bilimleri Fakültemize ilk öğrencilerimizi aldık. Kurulan öğrenci kulüpleri ile öğrencilerimizin sportif alandaki başarıları ve azimleri bizleri çok etkiledi ve bize bu spor salonunu biran önce bitirmemiz gerektiği yönünde verilen bir mesaj oldu. Bu salon sadece Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz için değil, diğer fakülte ve meslek yüksekokulları öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz tarafından da kullanılacak. Böylece Kestel kampüsümüz daha sosyal ve yaşayan bir kampüs olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83