'KARAMSAR DEĞİLİZ, AÇIĞI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ'

Ulusal yayın yapan Avrupa’nın tek Türk televizyonu Kanal Avrupa, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile röportaj yaptı. Başkan Yücel, röportajda Alanya’nın dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğunu ve Alanya’da 17 bin yerleşik yabancı ile turistlerin huzur ve güven içinde yaşadığını söyledi.

'KARAMSAR DEĞİLİZ,  AÇIĞI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ'

 Moderatörlüğünü Nedim Tübcel’in yaptığı programda Avrupa’da “Türkiye’de terör var”, “güvenlik kaygısı var” algısının oluşturulmaya çalışılmasının politik ve ekonomik nedenlerinin de olduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Bu tamamen turizmimize darbe vurulmak için yapılan spekülasyonlardır. Antalya ve Alanya, Türkiye başta olmak üzere Avrupa’nın da en güvenli şehirlerindendir. Bunun içindir ki dünyaca yapılan G-20, Expo 2016 gibi dev organizasyonlara Antalya ev sahipliği yaptı ve yapıyor. Alanya’da da her yıl 80’e yakın ulusal ve uluslararası sportif ve kültürel organizasyon gerçekleştiriyoruz. Güvenli olmayan bir bölgede böyle organizasyonlar yapılabilir mi?” dedi.

banner111
YÜCEL: “17 BİN YABANCI ALANYA’DA GÜVENLE YAŞIYOR”

Kanal Avrupa Televizyonu’nda yayınlanan Temizeller Programı ‘Antalya Özel’ yayınında Nedim Tübcel’in sorularını yanıtlayan Başkan Adem Murat Yücel, Alanya’nın güvenliğini yine Alanya’da yaşayan yabancı vatandaşları örnek vererek şunları kaydetti; “Terörün her türlüsünü lanetliyoruz, kınıyoruz. Terör her zaman terördür. Alanyamız dünyanın en güzide şehirlerinden ve turizm açısından en güvenilir konaklama yerlerinden birisidir. Bu şehirde yaşayan 69 ülkeden 17 bin yerleşik yabancı komşularımız var. Bu şehirde çok dilli, çok dinli, çok mezhepli, ideolojik açıdan çok farklı görüşlere sahip insanlardan oluşan mozaik bir yapı var. Buna rağmen biz burada kardeşçe yaşamayı çok iyi öğrendik. Alanyamızın normalde nüfusu 400 binlere yaklaşırken turizm döneminde bu rakam 800 bin-1 milyon düzeylerine çıkıyor”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye’nin Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından oluşan Rus turist kaybından sonra alternatif destinasyon arayışına geçtiklerini belirtti. Başkan Yücel; “Biz önümüzde yaşanacak olan turizm sezonuna çok da karamsar bakmıyoruz. Gazipaşa Havalimanı’na İran’dan ve Azerbaycan’dan hava yoluyla direk uçuşlarımız başladı. Buradan gelecek misafirlerimizle oluşan açığı kapatmayı hedefliyoruz.” dedi. 
Temizeller Antalya Özel Programına konuk olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in röportajının detayları 31 Mart Perşembe günü saat 22:00’da Kanal Avrupa televizyonunda yayınlanacak. 



Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 14:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83