Karlov için Alanya'da taziye standı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için Alanya'nın Mahmutlat Mahallesi'nde taziye standı açıldı.

Karlov için Alanya'da taziye standı
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara'da suikast sonucu yaşamını yitirmesinin ardından Alanya'da anma programı düzenlendi. 

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya'da bir resim sergisi sırasından Mevlüt Mert Altıntaş isimli çevik kuvvet polisi tarafından dün öldürüldü. Suikastin ardından iki ülkenin liderleri saldırıyı kınadı ve teröre karşı ortak açıklamalar yaptı. Sağduyu ve birliktelik çağrısının ardında Alanya'da büyükelçi anıldı. Alanya’da Rus vatandaşlarının çoğunlukla yaşadığı Mahmutlar Mahallesinde Büyükelçi Karlov için anma köşesi düzenlendi. Mahalle Muhtarı Ahmet Top ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğunun  bilgisi dahilinde anma programı tertipledi. Büyükelçi Karlov'un fotoğrafı asıldı ve kurulan standa yerleşik Ruslar ve Türk vatandaşları karanfil bıraktı. 

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade etti, Karlov'un ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top'da saldırıyı kınadığını ifade etti. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Alanya’ya gelmişti. Lavrov’a ziyareti sırasında Büyükelçi Karlov da eşlik etmişti. Lavrov ve Karlov karayolu ile geçerek gazipaşa havalimanına giderken Mahmutlar geçişi sırasında yola çıkan Ruslarsevgi gösterisinde bulunmuşlardı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 15:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83