Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel'den pazar denetimi

Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel'den pazar denetimi

Cuma Pazarı’ndaki denetim sonrası konuşan Kaymakam Ürkmezer, vatandaşlardan pandemi kuralları ile sokağa çıkma kısıtlamasına uymasını istedi. Başkan Yücel de pazar yerlerinin bir gün açılmasının bile sosyal ve ekonomik yaşantıya katkı sağladığını söyledi.


İçişleri Bakanlığı’nın semt pazarlarının 8 Mayıs’ta açılması kararının ardından Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Cuma Pazarı’nda denetimde bulundular. Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel’e Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit de eşlik ettiler. Pazarcı esnafı ile sohbet eden Ürkmezer ve Başkan Yücel onlardan kurallara uymalarını istediler. Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, pazar yerlerinin bir gün açılmasının bile sosyal ve ekonomik yaşantıya ne kadar katkı sağladığını gösterdiğini söyledi. Yücel, “İnsanların en azından bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılamaları ve mevcut kısıtlama şartlarına uygun olarak bugün gezebilmesi onları bir nebze rahatlatmış oldu. Kaymakamımız ve kolluk kuvvetlerimizle burada denetimde bulunduk. İnsanlarımızın huzuru ve refahı için gerekli tedbirleri aldık. En ideal olarak bayrama sağlıklı bir şekilde girmek istiyoruz” dedi. 

banner111


“AMACIMIZ HUZURLU, HİJYENİK VE TEMİZ ALIŞVERİŞ”


Alanya’nın bugün 8 noktasında pazar kurulduğunu belirten Kaymakam Ürkmezer de, “Alanya gibi üretimin çok olduğu yerlerde üretilen ürünlerin vatandaşa sunulamamasından dolayı vatandaşlar ve üreticiler sıkıntı yaşadı. Devletimiz de bugün ve 15 Mayıs cumartesi olmak üzere pazar kurulması yönünde bir uygulama başlattı. Biz de Alanya’nın 8 noktasında belediyemiz ile iş birliği içerisinde pazar noktalarımızı oluşturduk. Belediye başkanımız, emniyet ve jandarma, ilgili birim amirlerimizle beraber pazarlarımızı geziyoruz. Burada amacımız vatandaşlarımızın huzurlu, hijyenik, temiz şekilde pazar alışverişlerini yapıp ihtiyaçlarını gidermesi ve üreticinin de elindeki ürünleri doğrudan vatandaşa sunmasını sağlamak. Pazarcı esnafı 3 metre kuralına uyuyor. Vatandaşlarımızın hepsi maske takıyor. Üretim pazarlaması anlamında bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızın pazar yerlerine sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlamak için emniyet ve jandarma güçlerimizle, zabıtalarımızla beraber gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Amaç zaten bu hastalıkla sağlıklı şekilde mücadele. Bu düzenlemeler sizin, benim, hepimiz için. Üreticiler, tüketiciler, bizler de elbette zorluklar çekiyoruz ama vatandaşlarımız ne olur maske, mesafe, hijyen ve sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uysunlar. Birbirimize yardımcı olalım” diye konuştu. Ürkmezer ve Yücel, Cuma Pazarı’nın ardından beraberindekilerle Salı Pazarı ve Konaklı Pazarı’nda denetimlerde bulundu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83