KHKD'nden işbirliği çağrısı

KHKD'nden işbirliği çağrısı
Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Yönetimi, Alanya’daki Oda Başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Dernek ofisinde yapılan davete Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal İşler Müdürü Bilal Nurgül, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp, Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak ve Alanya Metal İşler Odası Başkanı Kerim Taş katıldı.

AMACIMIZ EĞİTİMLE BİLİNÇLENDİRME

KHKD Başkanı Gaye Coşkun, derneğin amaçlarına ilişkin konuşmasında şunları söyledi: ‘Hak temelli bir mücadele içindeyiz. Amacımız kadının insan haklarına kavuşmasında yaşadığı engellere karşı toplumsal bilinçlenmeyi sağlamak. Cinsiyet eşitliği kavramının içini doldurmak bu anlamda yapmak istediğimiz. Çeşitli eğitimler düzenledik. Bunlara devam edeceğiz. Mağdur kadınlar, istismara uğrayan, şiddet gören çocuklar hepsi bizim çalışma alanımızda. Hukuksal desteği baro gönüllüleri veriyor, derneğimiz aracılığı ile mağdurlara psikolojik destek sağlıyoruz. Ancak amacımız mağduriyet oluşmadan farkındalık yaratmak. Bu anlamda sivil toplumun tüm katmanlarından, büyük bir örgütlenme olan meslek odalarımızdan iş birliği desteği talep ediyoruz.’

SON 10 YILDA NEDEN ARTTI?

KHKD Başkan Yardımcısı Halime Şenli de konuşmasında meslek odaları ile yapılabilecek iş birliklerinden söz etti. Şenli ‘Son 10 yılda toplumda şiddet arttı. Şiddet, sorun çözme yöntemi olarak kabul edilir oldu. Öncelikle şunu söyleyeyim, şiddet, şiddet uygulamak biyolojik bir davranış değildir. İnsanın doğasında genlerinde yoktur, şiddet görerek ve yaşanarak öğrenilir. Maalesef toplumda şiddet bu kadar artıp öğrenilip yaygınlaşınca kim kime şiddet uygulayacak elbette, toplumsal olarak zayıf olan kadına ve çocuğa, bir sebep budur. İkincisi kadınlara yıllardır, şiddet uygulanıyor, çocuklar yıllardır istismar ediliyordu ama kimse duymuyordu, kimsenin sesi çıkmıyordu, şimdi çıkıyor, kadınlara sahip çıkan kurumlar çoğaldı, toplumsal tepki arttı yani birazda eskiden bu yana var olan kadına yönelik şiddet görünür oldu.’ dedi. Karşılıklı görüş alış-verişi üzerine devam eden toplantıda, katılımcılar arasında; meslek odalarının üyelerine yönelik cinsiyet eşitliği eğitimlerinin yapılması, Acil Yardım Hattı’nın daha fazla kişi tarafından bilinirliğini sağlamak için ulaşım araçlarında ve tüm işyerlerinde afişlerin asılması, farkındalık mesajlarının sosyal medya hesaplarından yayınlanması yönünde iş birliğine karar verildi.

ALTSO’YA TEŞEKKÜR BELGESİ

Toplantıda ayrıca, Kadın Hakları Derneği’ne verdiği desteklerden dolayı ALTSO’ya teşekkür belgesi taktim edildi. ALTSO Başkan Yardımcısı Fatma Taşpınar’a belgeyi veren Dernek Başkanı Gaye Coşkun ‘Taşpınar’ın nezdinde Mehmet Şahin ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.’ ALTSO Başkan Yardımcısı Taşpınar, ‘Güzel bir kaynaşma toplantısı oldu. Dernek Başkanımız Gaye hanıma bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. ALTSO olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerinin yanında yer alıyoruz. Başkanımız Mehmet Şahin de kadınlarımızın toplumda yer bulması adına önemli çalışmalar yapıyor. Bir önceki dönem de yönetim kuruluna Banu Okan Kavukçu hanımefendiyi alarak bir ilke imza atmıştı. Bu dönem de şahsımı başkan yardımcısı olarak görevlendirerek Odamız tarihinde bir ilke daha imza attı. Gelecekte kadınlarımızı yönetimlerde daha fazla Yer alması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83