Konsolos Şahin Alanya protokolüyle buluştu

Alanya protokolü, fahri konsoloslar ve yabancı dernek başkanları Litvanya Fahri Konsolosluğu görevine başlayan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in davetiyle bir araya geldi.

Konsolos Şahin Alanya protokolüyle buluştu

Litvanya Fahri Konsolosu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya protokolünü; fahri konsoloslar ve yabancı dernek başkanlarıyla buluşturdu. Toplantıda konuşan Şahin, “Fahri konsolosluk görevini alıp, bir köşeye çekilelim demedik. Fahri konsoloslarla ilk toplantımızda her ay düzenli olarak yerleşik yabancılarımızla ve kurum amirlerimizle bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Bugün de bu toplantıların ilkini gerçekleştirdik” dedi.


Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, kurum amirleri, fahri konsoloslar ve yabancı dernek başkanlarının bir araya geldiği toplantıda konuşan Şahin, önemli mesajlar verdi. Şahin, “Alanya’mızın en büyük reklam aracı yerleşik yabancılarımızdır. Biz onlarla yaşamaktan oldukça mutluyuz” dedi.

ŞAHİN: “YERLEŞİK YABANCILARIMIZDAN BÜYÜK DESTEK ALDIK”

“Öncelikle bizleri kırmayıp toplantımıza katılan başta Kaymakamımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan Şahin, ”Geçtiğimiz haftalarda fahri konsolosluk görevine başladık.  Bu konuda bizim de gereğini yapmamız lazımdı. Fahri konsolosluğu aldık bir kenara çekilelim demedik. Fahri konsolos arkadaşlarımızla birlikte ilk yaptığımız toplantıda karar verdik. Her ay yerleşik yabancılarımızla ve yabancı dernek başkanlarıyla birlikte olalım. Kaymakamımız önderliğinde, diğer kurum amirleriyle birlikte yerleşik yabancılarımızın Alanya’da yaşadığı sorunların, sıkıntıların çözümü noktasında sizlere yardımcı olmak istedik” diye konuştu.

Yerleşik yabancılarla ilgili olarak, “Onlar bizim turizm elçimiz” diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “En sıkıntılı olduğumuz dönemde gerek Rusya ile yaşadığımız uçak krizinde, gerekse diğer ekonomik krizlerde yerleşik yabancılarımızdan büyük destek aldık. Fahri konsolosluk ünvanımız var ama biz ALTSO Başkanlığı görevini de yürütüyoruz. Yani bizim için Alanya ticareti de çok önemli. Geçtiğimiz dönemlerde burada yaşayan bizim yeni Alanyalılar dediğimiz yerleşik yabancılarımızdan bu konuda da büyük destek aldık. Gerek sosyal medyadan gerekse uluşabildikleri radyolardan, televizyonlardan Alanya’yı anlattılar. Maalesef turizmdeki rakip ülkeler geçtiğimiz dönemlerde Alanya’mızı Suriye sınırı diye gösterdi. Yerleşik yabancılarımız da sağolsunlar buranın öyle bir yer olmadığını açık açık ifade ettiler. En büyük bizim imajımız, reklamımız yerleşik yabancılarımızdır, biz onlarla yaşamaktan gayet mutluyuz. Ben daha önce de söyledim, valimize, kaymakamımıza, başsavcımıza, emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza teşekkür ettim, çünkü Alanya güvenli bir şehir. Onların sayesinde güvenli, çünkü yeri geliyor gece gündüz uyumuyorlar. Mücadele ediyorlar. Çok şükür de olumsuz bir şey yaşamıyoruz.”

Başkan Şahin ayrıca, Şubat ayı içerisinde Ankara çıkarması yapacaklarına dikkat çekerek, “Şubat ayı gibi de Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, sonra da Turizm Bakanımızdan randevu alarak yerleşik yabancılarımızla birlikte Alanya’mızın sorunlarını yani yerleşik yabancılarımızın sorunlarını oraya taşıyacağız” dedi.


banner111

HARPUTLU’DAN ŞAHİN’E TEBRİK

Başkan Şahin’den sonra söz alan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise, Şahin’i organizasyondan ve fahri konsolosluğundan dolayı tebrik etti. Harputlu, “Böyle bir organizasyonda yerleşik yabancılarımızla bir araya gelmekten oldukça mutluyum. Başkanımız Mehmet beyi de böyle bir organizasyonu başlatmasından dolayı ve fahri konsolosluğu için tebrik ederim. Yerleşik yabancılarımızla sık sık görüşüyoruz. Alanya’mız o anlamda Türkiye’nin en huzurlu, en yaşanılabilir kentlerinden birisi. Tarihsel süreçte de bu böyle olmuş. Doğu Akdeniz’deki en önemli limanlardan biri olması dolayısıyla da Alanya’nın sık sık misafirleri oluyor. Dünyanın her tarafından insanlara ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan da Alanya halkı oldukça misafir sever, çok yardımsever. Ve aynı zamanda da barış ve huzur içerisinde yaşamayı bilen bir kültüre sahip. Ben yerleşik yabancılarımızla birlikte olmaktan memnun olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Kapımız her zaman yerleşik yabancılarımıza açık “ diye konuştu.

Toplantının son kısmında ise yerleşik yabancılar, kurum amirleriyle fikir alışverişinde bulunarak taleplerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83