Köprünün iki yakası da asfalt oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Vadisi’ndeki 12 Mahalle’nin ulaşımını kolaylaştıran AK Köptü'nün iki yakasındaki yoıllar asfaltlandı.

Köprünün iki yakası da asfalt oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Vadisi’ndeki 12 Mahalle’nin ulaşımını kolaylaştıracak diğer yandan Baraj Gölü üzerinde olması nedeniyle bölge turizmine canlılık getirecek olan Ak Köprü Mart ayında hizmete girdi. Köprüdeki ulaşımın daha rahat olabilmesi için iki yakadaki yolların da açık olması gerekiyordu. Bu nedenle köprünün tamamlanmasıyla birlikte köprünün diğer yakasında bir kısmı baraj gölü içinde kalan yol, büyükşehirin çalışmaları sonucu gölün üst kısmında yeniden açılmıştı. Bir süre tabanının oturması beklenen yaklaşık 2 km uzunluğundaki yeni yol Kırsal alan ekipleri tarafından iki gün içinde asfaltlandı. Yolun asfaltlanmasıyla birlikte Dimçayı’nın kenarından geçen yolu kullanan vatandaşlar Ak Köprü’den geçerek Baraj’ın diğer tarafından tekrar Alanya’ya dönebilecek. Ayrıca 12 mahalle arasındaki ulaşım da en az 40 km kısalmış oldu. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Ak Köprü, sadece Dim Vadisi’ndeki yerleşim yerlerine değil, Alanya turizmine de katkı sağlayacak Ak Köprü’yü hizmete açtıktan sonra ulaşımın daha rahat sağlanması için köprünün diğer tarafında açtığımız yolu da ekiplerimiz kısa sürede asfaltladı. Artık bölgede ulaşım çok daha rahat sağlanıyor“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83