Lütfen engel olmayalım!

Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi üyeleri aylık olağan toplantı için bir araya geldi.

Lütfen engel olmayalım!
 Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın da katıldığı toplantı da Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Osman Kağan Kavruk, Yönetim Kurulu üyeleri Esra Yemez,  Baykal Görgülü, Ümit Barut, Hıdır Senem ve Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya yer aldı. 
Yaya geçitleri ve kaldırımlarda yaşanan araç parkı nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getiren meclis üyeleri vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini dile getirdi. Bu konuda yerel yönetimlere de çağrı yapan üyeler kontrollerin sıklaştırılması talebinde bulundu.
Engelli vatandaşların şehirde yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan iş yerlerinin engelli girişine uygun olmaması konusunda da çözüm beklentilerini dile getiren Alanya kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi üyeleri esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle mülk sahiplerinin dükkanlarını Engelsiz Kent Yönetmeliğine uygun hale getirmelerini istedi. 
Toplantıda gündeme gelen son konusu ise toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılardı. Yolcu sayısının fazla olması nedeniyle engelli araçları ile şehir içi halk otobüslerine binemediklerini dile getiren engelliler denetimlerin artması ve araçlardaki engelsiz rampaların tamir ve kontrollerinin yapılması isteğini dile getirdi.








Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 11:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83