Mahalle halkı o araziyi Alanya Belediyesi'ne hibe etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ihale yoluyla şahsa sattığı içme ve sulama suyu olarak kullanılan arazinin tapusunu bölge sakinleri satın alarak Alanya Belediyesi’ne hibe etti. Çıplaklı Mahalle Muhtarı Mümin Topal da encümen sonrası arazinin tapusunu Başkan Yücel’e takdim etti.

Mahalle halkı o araziyi Alanya Belediyesi'ne hibe etti
Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı’nın ardından Çıplaklı Mahalle Muhtarı Mümin Topal ve azası, şahıstan satın aldıkları sulak arazinin tapusunu Başkan Yücel’e takdim etti. Çıplaklı Mahallesi Gömülgen mevkii 112 ada ve 41 parselde bulunan 943,41 m2’lik alan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yoluyla şahsa satıldı. 400 kişinin içme ve sulama suyu olarak kullandığı arazi, Mahalle Muhtarı Mümin Topal’ın girişimleriyle bölge sakinlerinden toplanan parayla şahıstan satın alındı. Ardından arazinin korunması için Alanya Belediyesi’ne hibe edilmesi kararlaştırıldı ve Muhtar Topal, arazinin tapusunu encümen sonrası Başkan Yücel’e takdim etti.

TOPAL: “ARAZİMİZ ARTIK EMİN ELLERDE”

Çıplaklı Mahallesi’nin Muhtarı Mümin Topal, Alanya Belediyesi’ne hibe edilen arazinin bölge sakinleri için çok önemli olduğunu söyledi. Muhtar Topal; “Antalya Büyükşehir Belediyesi, 150-200 haneden 400 kişinin hem içme hem de sulama suyu olarak kullandığı yeri ihale yolu ile şahsa sattı. Mahalle sakinlerimizle yapmış olduğumuz toplantı neticesinde kendi aramızda para toplayarak bu araziyi satın aldık. Başkanımıza inanıp güvendiğimiz için araziyi Alanya Belediyesi’ne hibe etme kararı aldık. Bu kararımızı Başkanımızla paylaştım ve hibeyi kabul etti. Biz de tapuyu Başkanımıza veriyoruz. Arazimiz artık emin ellerde ve ebediyen korunacak. Bu hibeyi kabul ettiği için Çıplaklı Mahallesi olarak kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

YÜCEL: “ALANYA BELEDİYESİ VAR OLDUKÇA ARAZİ BÖLGE HALKININ KALACAK”

Alanya Belediyesi’ne hibe edilen arazi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yücel şu ifadeleri kullandı; “Bu arazi Alanya Belediyesi var olduğu sürece Belediyemizin mülkünde kalacak, satılamayacak ve devredilemeyecek. Ancak halkın kullanımına açık bir şekilde sosyal bir alan ve ihtiyaçların karşılanması için ebediyen bölge halkının kalacak. Bu duyarlılığından dolayı hem Çıplaklı sakinlerine hem de muhtarımıza ve azalarına çok teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 17:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83