MAHALLELER ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞINDA

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atık yağlar ile ilgili yeni bir program başlattı. “Bitkisel Atık Yağların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi Uygulamaları” kapsamında, Alanya Belediyesi konut, hane, okul, vb. alanlarda açığa çıkan bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili 33 mahalle muhtarlarıyla Meclis Salonu’nda toplantı yaptı.

MAHALLELER ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞINDA
 ATIK YAĞ TOPLAMAK İÇİN MAHALLELER YARIŞIYOR
Proje kapsamında Alanya Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen eğitim toplantısında mahalle muhtarına bitkisel atık yağların muhtarlıklarda ne şekilde toplanacağı anlatıldı. Toplanan atıkların nasıl bertaraf edileceği ve konu ile ilgili mahalle muhtarlıklarında başlatılacak “Mahalleler Yarışıyor, Alanya Bitkisel Atık Yağlarını Geri Kazanıyor” yarışması ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 
Deha Geri Kazanım Firması Genel Müdürü Nihal Karakuş tarafından yapılan muhtarlara sunum yapıldı. Sunumda  çevresel kirliliğe sebebiyet veren bitkisel atık yağların toplanması, çevreye verdiği zararlar ve ayrı toplama işleminin ardından biodizele dönüşme aşamaları muhtarlar ile paylaşıldı. 

ATIK PİL KUTULARI MUHTARLARA TESLİM EDİLDİ

Ayrıca düzenlenen toplantı ile mahalle muhtarlarına bitkisel atık yağların toplanması çalışmalarının yanı sıra atık pillerin de ayrı toplanmasına yönelik yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilerek atık pil kutuları muhtarlara teslim edildi.


APARTMAN YÖNETİCİLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ HAKKINDA DA BİLGİLENDİRİLDİLER

Alanya merkez mahallelerinde devam eden “Apartman Yöneticiliği Bilgi Sistemi” çalışmalarının yeni mahallelerde devamlılığın sağlanması ve kayıtların yeni mahalleler düzeyinde de oluşturulması amacıyla yürütülen yeni çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.  Alanya Belediyesi ile muhtarlıklar arasında daha etkin bir çalışma yürütülmesinin hedeflendiği vurgulandı.

33 MAHALLE MUHTARI KATILDI

Eğitim sonrasında projeye tam destek sağlayan mahalleleri muhtarlarına bitkisel atık yağ toplama ekipmanları ve eğitim dokümanları teslim edildi. 
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş,  bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması projesinin sürekliliğinin sağlanması ve kaynağında ayrı toplama işlemlerinin uygun şekillerde yapılması amacıyla mahalle muhtarları ile birlikte haneler düzeyinde vatandaşlara yönelik eğitim programlarının devam edeceğini ifade etti.

2 YILDA TOPLAM 530 BİN LİTRE BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLANDI

Proje kapsamında son 2 yılda toplam 530 000 lt bitkisel atık yağ kaynağında ayrı toplanarak biodizel eldesi amacıyla lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Muhtarlıklar marifetiyle hanelerde yürütülecek toplama çalışmaları ile bitkisel atık yağlar daha aktif bir şekilde toplanacak. Toplanan atık yağlardan hem çevreci yakıt olarak bilinen biodizel eldesi sağlanacak hem de atık yağların doğaya atılması önlenmiş olacaktır.






Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83