MAKAMDA RUSYA ZİRVESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti

MAKAMDA RUSYA ZİRVESİ

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, iki ülke arasında yaşanan ilişkilerin Antalya’ya yansımaları konusunda bölgede incelemelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Emin Haluk Ayhan beraberinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Selçuk Sinirli, MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Aksoy, MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, İl Başkan Yardımcısı Ömür Ünal ve partililerle birlikte Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti.

RUSYA KRİZİNİN OLUŞTURUDUĞU SIKINTILARI SORDULAR

banner111

Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle tarım, turizm ve ticaret alanında yaşanan sıkıntılar hakkında Başkan Yücel’den bilgi alan Tanrıkulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve Merkez Yönetim Kurulu'nun kendilerine verdiği görev kapsamında Alanya’da olduklarını söyledi.

RUS KRİZİ İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLAYIP MECLİSE SUNACAKLAR

Rusya krizinden en fazla etkilenen bölgenin Antalya-Alanya bölgesi olduğuna dair bilgiler aldıklarını kaydeden Tanrıkulu, “Burada tarımdan turizme kadar çok farklı sektörlerin maddi ve manevi olarak etkilendiğini tespit ettik. Ankara'da Sayın Ayhan'ın başkanlığındaki Ar-Ge merkezimizde buraya gelmeden önce ciddi bir çalışma yapmıştık. O çalışmayı sahada da görüp, yerinde incelemek ve sahadaki sektörel temsilcilerin bilgileriyle donatıp, Ankara'ya yeniden bir rapor yazmak üzere de geldik. ” dedi.

ALANYA’DAKİ STK’LARLA GÖRÜŞTÜLER

Alanya’da ilk olarak Alanya Ziraat Odası İle görüştüklerini dile getiren Tanrıkulu, “Buraya gelmeden önce Ziraat Odası ile görüştük. Şu an Belediye Başkanımızla bir görüşme yapıyoruz. Buradan Alanya Ticaret Odası’na bir ziyaret gerçekleştireceğiz. MHP genel merkezinde yaptığımız ARGE çalışmasını sahadaki gözlemlerimizle destelemek istedik. Bölgede ticaret hayatını düzenleyen, sektör temsilcileri, kurum ve sivil toplum kuruluşları ile görüşeceğiz. Krizden etkilenen bölgenin sıkıntılarını yerinde görüp, rapor haline getirerek, 2 ayaklı bir huzur projesi oluşturacağız. Projenin bir ayağı merkezimize diğer ayağını TBMM’ne sunacağız. İsterlerse diğer siyasi partilerde buna katılabilirler.” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL, TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de ziyaretten ve böylesine kapsamlı bir çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirerek, krizin Alanya’ya etkileri hakkında bilgi verdi. Başkan Yücel, ”Alanya, hem turizm kenti hem de tarım kenti. Böyle olunca iki yönlü maddi manevi bir etkilenme söz konusu. Biz belediye olarak, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarımızla elimizden geldiğince krizi aşmaya çalışıyoruz. Gücümüzün yettiğince yaraları sarmaya çalışıyoruz. Çalışmalarınızdan dolayı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi, MYK üyelerini ve sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 17:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83