'Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabinede görmek istiyoruz'

'Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabinede görmek istiyoruz'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kabinede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu yeniden kabinede görmek istediklerini aktaran Alanyalı iş insanları ve oda başkanları, “Bakanımızı kabineden görmeyi canı gönülden isteriz” dediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ile birlikte gözler, yeni kabinede yer alacak isimlere çevrildi. 9 yılı aşkın bir süredir Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeniden bakan olması beklenirken, bazı sosyal medya hesaplarında gerçek olmayan kabinedeki isimlerin yayılması Alanya'da da hareketliliğe neden oldu. Partisinden Antalya Milletvekili seçilen Çavuşoğlu'nun yeni kabinede de yer almasını isteyen bazı kesimler, sosyal medya platformu olan twitter hesaplarından Çavuşoğlu için kampanya başlattı. Bakan Çavuşoğlu’nun kabinede yeniden görev almasını isteyen ve bu zamana kadar Dışişleri Bakanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirten vatandaşlar, sosyal medyada 'MevlütÇavuşoğlu' hashtagi ile önceki gece tt oldu. 

'BAKANIMIZ BAŞARILIDIR'

banner111

Çavuşoğlu'na ilişkin düşüncelerini açıklayan MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy, “Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, AK Partinin kuruluşundan bugüne parti teşkilatlarındaki emeği tecrübesinin yanında hem vekilliği hem de Bakanlığı ile partisine, şehrine, ülkesine ve insanlığa çok ciddi katkılar sunan deneyimli bir politikacıdır. Bakanımızın öncülüğünde Antalya da birkaç yıldır düzenli olarak dünya liderlerinin katılımı ile yapılan Diplomasi Forumu bir taraftan ülkemizin dünya diplomasisinin merkezi olması adına ciddi katkı sunarken bir taraftan da insanlığın ve mazlum coğrafyalarının sorunlarının çözüm merkezi olmaktadır. Sayın bakanımızın Cumhurbaşkanımız ile olan yakın uyumlu ve başarılı çalışmalarının karşılığını uluslararası alanda iç siyasette karşılığını hem ülkemiz hem de Ak parti almıştır. Sayın bakanımız geçmiş dönemdeki kabinenin partili partisiz tüm kesimleri tarafından en çok beğenilen bakanlarından birisi olduğu inancındayız. Cumhurbaşkanımız tarafından tekrar görevlendirileceğine olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

'ALANYAMIZIN GURURU'

 ALSİAD Başkanı Ali Kamburoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ülkemizin dünyada temsil edilmesinde çok büyük rol almıştır. Bakanımızın çabaları ve gayretleri her yerde adımızı duyurmuştur. Diğer yandan Alanyamızın ve Türkiyemizin gururu olan Sayın Çavuşoğlu Alanya’nın bugün il statüsünde yönetilmesinde büyük emekleri vardır. Bakanımız cesur, güvenli ve kararlı bir kişiliğe sahip olmasından dolayı her zaman her makama yakışan bir kişidir. Çalışmalarını her zaman başarılı buluyorum, beklentimiz Sayın Çavuşoğlu‘nun kabinede tekrar görev almasıdır” dedi. 

'ÜLKEMİZİN ONA İHTİYACI VAR'

ALESO Başkanı Nuri Demir ise, “Yeniden kabinede yer almasını canı gönülden istiyorum. Birikimi ve tecrübesi ile ülkemizin ihtiyacı olan birisi. Mevlüt Çavuşoğlu başarılı,  birçok dil bilen tecrübeli bir insan. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlik olup en güzel şekilde çalışacaklarına inanıyorum. Çavuşoğlu dünyanın mazlumlarına bile en uzatan bir insan. Kesinlikte kabinede yeniden olmalı” şeklinde konuştu.

'SAYISIZ KRİZ YÖNETTİ'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Şükrü Cimrin ise açıklamasında, “Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ilk göreve geldiği 2014 yılından itibaren son derece yoğun ve başarılı bir çalışma dönemine imza attı. Göreve geldiği ilk günlerde oluşan Rusya ile uçak krizinden tutun Türkiye Bakanımız ile birlikte sayısız krizi yönetti. Sorunlarla dolu dünyada ve kendi coğrafyamızda Türkiye oyun kurucu rolünü gittikçe pekiştirdi ve artık manevraları takip edilen ve buna göre pozisyon alınan bir ülke konumuna geldi. Dışişleri Bakanımız, daha önce AKPM Başkanlığı ve AB Bakanlığı döneminde dünya liderleri ve diplomasisi ile oluşturduğu ve olgunlaştırdığı ilişkilerini ve ağırlığını Bakanlığı döneminde, Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde Türkiye’nin çıkarlarını korumak ve etki sahasını artırmak için en doğru şekilde kullandı ve uluslararası toplumda söz sahibi bir Dışişleri Bakanı oldu.  Sayın Bakanımızı yeni kurulacak kabinede tekrar görmek dileğimizdir, bunun yanında kendisine Cumhurbaşkanımıza en yakın konumda çalışacak bir görev verilmesi de bizleri şaşırtmayacaktır” sözlerine yer verdi.

'BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİ'

Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise, “Mevlüt Çavuşoğlu Alanyamızın yetiştirmiş olduğu en değerli siyasetçilerin başında gelmektedir. Bugüne kadar uzun süre Dışişleri Bakanlığı yaptı. Dışişleri bakanlığında uzun yıllar görev yaparak çok büyük başarılar elde etti. Türkiye'de en uzun süreli dışişleri Bakanlığı yaptı. Alanyamıza da çok büyük yatırımların yapılmasına önemli katkıları olmuştur. Değerli bir siyasetçimizdir ve yeniden onu kabinede görmek isteriz, bekleriz ve arzu ederiz. Görev aldığı süreç boyunca da Alanya'ya çok büyük katkılarının olacağına inanıyorum” dedi.

‘YENİDEN GÖREV ALMALI’

Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bakan Çavuşoğlu’nu yeni kabinede bizler yeniden görmek isteriz. Çünkü hem Alanyamızın hem de Antalyamızın hem de Türkiyemizin gururu oldu. En uzun süre Dışişleri Bakanlığı yaptı ve ülkemizin onun deneyimlerine ihtiyacı var. İnşallah bakanımız yeniden yeni kabinede görev alır ve bizlerde çok mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83