Minik Sıla'dan Alanya'yı duygulandıran yazı

2016 yılında sol gözünde 6 tane tümöre rastlanan ve uzun bir süredir İstanbul'da tedavi gören Alanyalı Sıla Öztaş, okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına duygusal bir yazı yazdı.

Minik Sıla'dan Alanya'yı duygulandıran yazı
Alanya'nın Cikcilli Mahallesi'nde bulunan Mehmet Emine Öncü İlkokulu'nda okuyan Sıla Öztaş, 2016 yılında gözünün aşırı derecede şişmesi ile annesi ile birlikte soluğu hastanede almıştı. İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu Sıla'nın sol gözünde 6 tane tümor olduğu saptanmış ve hemen tedavisine başlanmıştı. 

Anne Fatma Öztaş, Sıla'nın hastalığı ile boğuşurken maddi olarak zor günler geçirmiş, Alanya ise minik Sıla'ya yardım elini uzatmıştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in eşi Yıldız Yücel maddi ve manevi olarak küçük kızın yanında olmuş hatta bir günlüğüne Sıla'nın çok sevdiği okulunu ve arkadaşlarını ziyaret etmesine yardımcı olmuştu. 

Sıla'nın uzun süredir İstanbul'da devam eden tedavisi oldukça iyi geçiyor. Okulunu, arkadaşlarını ve öğretmenlerini her fırsatta çok özlediğini dile getiren Sıla, bugün arkadaşlarına bir yazı yazdı. Arkadaşları ve öğretmenleri Sıla'ya toplu bir fotoğraf göndererek; dualarının ve iyi niyetlerinin onunla olduğunu, bir an önce aralarına dönmesini arzu ettiklerini belirttiler. Arkadaşlarının bu jesti karşısında oldukça duygulanan Sıla, bir yazı yazarak onlara ithaf etti. Sıla'nın yazısı okuyanları ise oldukça duygulandırdı.

İşte o yazı: 

"Çok sevdiğim Alanya Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlköğretim Okuluma...

Çok sevdiğim arkadaşlarıma sesleniyorum: 

Öğretmenlerinizin değerini bilin! Sizin yüreğiniz kadar aydınlık, kalbiniz kadar temiz bir 'yeni' hayat diliyorum kendime. Yılların alıp götürdüğü ne varsa hepsini katmer katmer geri alacağım, gözlerimin keyiften, neşeden parlayacağı bir ömür diliyorum kendime..

Son yıllarda hayat beni türlü sınavlardan geçirirken öğrendiğim en önemli ders şu oldu: Dost biriktirmek

Benim birikimim sağlam! Hep yanımda olan sizler, dostlarım her an varlıkları ile beni güçlü kılan kardeşlerim, yoldaşlarım var. Böyle değil midir dostluk dediğin? Gözünün dilini bilen, söylemeden anlayabilen, en derin yaralarını açıp gösterebildiğin, merdivenlerden çıkarken ve alkışlandığında değil, tökezlerken ve yuhalanırken de koluna girebildiğin...

Mevlana'nın dediği gibi: Ben dostumu ne aklımla ne kalbimle severim, olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben dostumu ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur.

Yolun açık olsun Sertaç Yıldız Hocam, Özlem Savcı Hocam, öğretmenlerim; keşke o tabloda bende olsaydım, çok duygulandım ama size güzel bir haberim var. Galatasaray Çocuk Kulübü'nde oynayacağım. Sizi hiç bir zaman untumayacağım. Ben Mehmet Emine Öncü İlköğretim Okulu öğrencisiyim. Bu ismi gururla taşıyacağım. Biraz iyileşeyim ki sizleri asla utandırmayacağım."

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 13:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83