MÜCAHİT KÜÇÜKYILMAZ’DAN KONFERANS

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz tarafından, “Milletin Tarihi Yürüyüşü ve Kırılma Noktaları” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Alanya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda sunulan konferansa vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

MÜCAHİT KÜÇÜKYILMAZ’DAN KONFERANS

 Konferansın açılışında bir konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Türkiye'nin Avrasya’nın parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "Ülkemiz son yıllarda birçok alanda ciddi mesafeler kat etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 hedefleri ile önümüzdeki yıllarda Türkiye bu coğrafyada çok daha iyi bir konuma gelecektir” dedi.

banner111
KÜÇÜKYILMAZ'DAN TARİHE VE GELECEĞE YÖNELİK KONFERANS

Konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, milletimizin tarih boyunca karşılaştığı inişleri ve çıkışları anlattı. İnsanların tarihe birebir şahitlik yaptığını ifade eden İletişim Başkanı Küçükyılmaz, Milletimizin Orta Asya’dan bugüne kadar yaşadığı yönetim şekillerini ve yaşanan istikrarlı idareleri anlattı. 

"GÜÇLÜ LİDERLER TARİHTE HEP BÜYÜK ROL OYNARLAR"

Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye’nin krizlerden ve kaoslardan kurtulmasında her zaman güçlü liderlerin büyük rol oynadığını ve tek başına kurulan hükümetlerin ülkede istikrarı sağladığını söyledi. İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, geçmişte de Milletimizin güçlü idareler ile her zaman başarıya ulaştığını, büyük imparatorluklar kurarak cihan devletleri kurulduğunu belirtti. 
Türk İdare Sisteminde “Biat” kültürünün anlamı ve önemini de anlatan İletişim Başkanı Küçükyılmaz, Tuğrul ve Çağrı  Beyler'den, Alpaslan’a kadar, Mehmet Çelebi'den Fatih Sultan Mehmet’e kadar biat kültürünün ve güçlü idarenin başarılarını anlatarak, Orta Asya’da geçmişten günümüze kadar kurulan, Türk Devletlerinden de örnekler verdi. Milletimizin tarih boyunca karşılaştığı vefasızlıkları ve ihanetleri de örneklerle anlatan İletişim Başkanı Küçükyılmaz, büyük liderlerin her zaman bir adım ötesini görerek, ona göre adımlarını atarak sorunları rahatlıkla çözdüklerini belirtti.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜÇLÜ LİDERLİĞİ İLE SORUNLARI AŞTIK"

İletişim Başkanı Küçükyılmaz, her yüzyılda güçlü bir liderlerin geldiğini ve milletimizin yeniden ayağa kalkarak şahlanmasına vesile olduğunu söyledi. İletişim Başkanı Küçükyılmaz, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ile Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunların her zaman büyük bir başarı ile üstesinden gelindiğini söyledi.

KÜÇÜKYILMAZ "BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ YAPILMALI"

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcut yönetim sisteminin özellikle koalisyon dönemlerinde tıkanmalara, belli aralıklarla da sorunları çözememe, istikrarsızlıklara ve darbe hevesçiliğine sebep olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye’nin kabuğunu kırması için Başkanlık Sistemine geçiş yapılması gerektiğini ve bunun da artık ufukta görüldüğünü söyledi. Sistem ile rejimin birbirine karıştırılmaması gerektiğini ve Başkanlık Sisteminin rejim değişikliği olarak algılanmasının doğru olmadığını ifade eden İletişim Başkanı Küçükyılmaz, Türk Tipi Başkanlık Sistemini, Yarı Başkanlık Sistemini ve Federal Başkanlık Sistemlerini anlatarak Demokrasinin işleyişini kuvvetler ayrılığını, idarelerin denetimlerini ve yargı sistemlerinin işleyişlerini dile getirdi.  İletişim Başkanı Küçükyılmaz, Türkiye için düşünülen Başkanlık Sisteminde, üniter yapıdan vazgeçilmeyeceğini ve eyalet sisteminin getirilmeyeceğini belirtti. 

KONFERANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz'ın, "Milletin Tarihi Yürüyüşü ve Kırılma Noktaları" konulu konferansı, Alanyalılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. İletişim Başkanı Küçükyılmaz, “Memleketin ayağı tökezlediğinde neşesini gizleyemeyen, özellikle uluslararası ilişkilerde ülkenin zararı üzerinden kendine kar çıkarmaya çalışan eski Türkiye’nin küçük anlayışları tek tek deşifre oluyor. Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye geçişte yaşanan dönüşümdeki sancılara dikkat etmeliyiz” dedi. Ülkemizin karşılaştığı sorunların Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve yönetim anlayışı ile aşıldığını belirten Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, dinleyicilerin sorularını da cevaplandırdı.

KÜÇÜKYILMAZ KİTAPLARINI İMZALADI

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz konferans sonrasında kendi yazmış olduğu "Şeyh ile Hükümdar" adlı kitabını katılımcılara imzaladı. Konferansa ve kitap imzalamaya üniversite öğrencileri ve Alanyalılar büyük bir ilgi gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 14:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83