Mühendis adayları Alanya Muzu’nu inceledi

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Alanya Muz Üreticileri Birliği işbirliği kapsamında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri son sınıf öğrencileri Alanya Muz Üreticileri Birliği’nin misafiri oldu.

Mühendis adayları Alanya Muzu’nu inceledi
Prof. Dr. Hamide Gübbük başkanlığındaki öğrenciler, Alanya Muz Üreticileri Birliğini ziyaret etti. Öğrencilerden Ali Rıza Akkanat, "Hep teorik olarak derslerde gördüğümüz ve Türkiye’nin muz üretiminin önemli merkezlerinin başında gelen Alanya’da, uygulamalı olarak bir çalışma yapmak için geldik.“ dedi.

Prof. Dr. Hamide Gübbük ise konuşmasında “Alanya Muz Üreticileri Birliği ile kurulduğundan bu yana önemli çalışmalar yaptık. Avrupa Birliği Projelerini hayata geçirdik. Şimdi de öğrencilerimle sahada muzla ilgili pratikler yapmak için bu geziyi organize ettik.“ diyerek, Alanya Muz Üreticileri Başkanı Hüseyin Güney’e teşekkür etti.

Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney de konuşmasında, “Genç mühendis adaylarını Alanya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Alanya Muz Üreticileri Birliği kurulduktan sonra önemli çalışmalara imza attı. Hamide Hocam’la da güzel bir proje hayata geçirdik. Birliğin çalışmalarıyla birlikte muz Alanya Tarımı’nın en önemli lokomotifi oldu. Devletimizin de teşvik ve destekleriyle muz, bir çok kişinin yatırım yaptığı bir sektör haline geldi. Şu sıralarda fiyatlar son yılların en üst düzeyinde. Üretim her yıl artarak devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi ile Muz konusunda yapılacak çalışmalar konusunda işbirliğimiz devam edecek.“ dedi.

Konuşmaların ardından Alanya’daki muz üretimi, hasatı, paketlenmesi ve pazarlanması konusunda öğrencilere slayt eşliğinde bilgiler verildi. Programın sonuna öğrenciler muz bahçeleri ve seralarda incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 12:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83