Muhtardan 'Yücel'e kumpas kuruluyor' iddiası

AHEP Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Mahmutseydi Mahallesi Muhtarı Mehmet Kanmaz, AHEP'te Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e kumpas kurulduğunu iddia etti

Muhtardan 'Yücel'e kumpas kuruluyor' iddiası
Hamdullah Emin Paşa Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kanmaz, “Üniversite ortada kalırken Adem Murat Yücel’e, ‘Mütevelli Heyeti Başkanı ol. Sen gençsin ve bu işin üstesinden de gelirsin’ diyenler bugün Yücel’e kumpas kuruyorlar. Üniversitede oynanan ayak oyunları aslında 2019 yerel seçimi öncesi rakipleri eze eze kazanacak olan Yücel’i toplumda küçük düşürmeye çalışmaktır” dedi.

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Vakfı Yönetim Kurulu’nda turizmci Hilmi Tokuş ve Adnan Özeren’in üniversitenin Mütevelli Heyeti’ne girmesi yönündeki talebi tartışmaya neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun talimatıyla Tokuş ve Özeren’in Mütevelli Heyeti’ne girmesi yönünde talebine Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu onay verirken, Vakıf Yönetimi”nde bulunan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Mahmutseydi Okulu Müdürü ise kendileri toplantıya katılmak yerine yardımcılarına bu konuda onay verdirdiler. Aynı zamanda Mütevelli Heyeti Başkanı olan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in katılmadığı toplantıda bu talebe karşı çıkan Mahmutseydi Muhtarı Mehmet Kanmaz, yaşananları anlattı.

“KAYMAKAM DOĞRULARI SÖYLEMEDİ”

Bakan Çavuşoğlu’nun Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığı’ndan uzaklaştırmak için görev süresi dolan öğretim görevlileri yerine Hilmi Tokuş ve Adnan Özeren’in heyete dahil edilmesi için Kaymakam Harputlu’ya talimat verdiğini iddia eden Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Kanmaz, “Kaymakam Bey, bize doğruları söylemedi. Sadece Üniversite Mütevelli Heyeti’nde görev süresi dolan Üniversitedeki iki ismin yerine iki ismin atanması gerektiğini söyledi. İki ismin yerine Hilmi Tokuş ve Adnan Özeren’in atanacağını bize ilettiler. Ben de Hilmi Tokuş ve Adnan Özeren’in bu şehre bir faydasının olmadığını ve bu iki ismin Mütevelli Heyeti’nde yer almasının uygun olmadığını toplantıda izah ettim. Bu iki ismin atanacağını bilen Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Mahmutseydi Okul Müdürü ise toplantıya kendileri katılmak yerine yardımcılarını göndermeyi tercih ettiler. Her iki isme karşı çıkan Mahmutseydi Okulu Müdürü ise öğleden sonraki toplantıda Kaymakamlıktaki toplantıya gelerek, her iki isme onay verdiler. Kimse bu konularda toplantıya katılan Vakıf Yönetimi’ni aydınlatmıyor ama atamaların sonradan Adem Murat Yücel’i Mütevelli Heyeti Başkanlığı’ndan uzaklaştırıp, yerine Hilmi Tokuş’u getirme planı olduğunu öğrendik” dedi.

“MAAŞLARI KENDİ ŞİRKETİNDEN ÖDEDİ”

Kanmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı Üniversitesi’nin en zor gününde ortada Adem Murat Yücel vardı. Üniversitenin para sıkıntısı varken Adem Murat Yücel’e sarılanlar bugün Başkan Bey’i üniversiteden uzaklaştırmanın planlarını yapıyorlar. Daha düne kadar üniversitede öğretim görevlilerinin parası ödenmezken eğitimde kriz olmasın diye hocaların maaşını Adem Murat Yücel kendi şirketlerinden ödetiyordu. Kimse Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı kabul etmediği dönemde ‘Sen gençsin, herşeyin üstesinden gelirsin’ diye Adem Murat Yücel’e övgüler yağdıranlar bugün Adem Murat Yücel’e kumpas kuruyorlar. Bu şehrin üniversitesine kucak açan Adem Murat Yücel dün çok iyiydi, üniversitenin tüm parasını karşılıyordu ve el üstünde tutuluyordu da bugün acaba ne değişti? Çünkü değişen bir şey var o da artık üniversite 4 yıl ayakta kaldığı için bu yıl devletten ödenek alacak olması. Çünkü üniversitenin düne kadar kasası boştu ama bugün devlet destekleriyle dolacak. Devletin vereceği destekle üniversitenin parası olacak ve maaşlar bu ödenekle ödenecek. Bu nedenle artık dün üniversitenin hamallığını yapan, tüm maaşları kendi cebinden ödeyen Adem Murat Yücel’e artık birilerinin ihtiyacı yok ama üniversitenin ve Alanyamızın ise ona çok ama çok ihtiyacı var. Biz yapılan iyilikleri, memleket için elini taşın altına koyanları asla ve asla unutmadık, unutmayız da.

"YEREL SEÇİM ÖNCEZİ KUMPAS KURUYORLAR”

Çünkü önümüzde 2019 yerel seçimi var. Eğer Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na Adem Murat Yücel’in devam etmesi birilerini rahatsız edecek. Çünkü Adem Murat Yücel’in Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nda kalması demek onların şovuna gölge düşürecek. Ama Üniversite Heyeti Başkanlığı Adem Murat Yücel’de değil, Bakan Bey’in de talimatıyla Hilmi Tokuş’ta olursa AK Parti, Adem Murat Yücel’in maddi ve manevi desteğiyle ayakta tuttuğu üniversite ile şov yapacak. Üniversiteyi Alanya Belediye Başkanı değil biz ayakta tuttuk dedikodusu üreterek, milletin gözünde Adem Murat Yücel’i küçük düşürmeye çalışacak.

“BAŞKANA TERBİYESİZLİK YAPILIYOR”

Hayattımda gördüğüm en vefasız insanlar tarafından Adem Murat Yücel’e büyük bir saygısızlık ve terbiyesizlik yapılıyor. Kimse Adem Murat Yücel’i ayak oyunlarıyla Mütevelli Heyeti Başkanlığı’ndan gönderemez ve buna biz de Alanyalılar da müsade etmeyecektir. 2019’daki yerel seçimler öncesi anketlerde Adem Murat Yücel, rakiplerini eze eze seçim alacağını bilenler dün olduğu gibi bugün de Yücel’i yıpratmanın hesabını yapıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 01:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83