Oda başkanı Yenialp’ten Alanya'ya poşet uyarısı

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik çalışma sonunda, satış noktalarında ücretsiz verilen plastik poşetlerin, tüm satış noktalarında ücretli verilmesi için düzenleme yaptığını hatırlattı.

Oda başkanı Yenialp’ten Alanya'ya poşet uyarısı

Büyük bir çevre sorunu haline gelen plastik poşet kullanımını azaltmak yönündeki yeni uygulamayı desteklediklerini belirten Velittin Yenialp, “Biz aslında küçük poşetlerden değil büyük poşetlerden ücret alınmasını istiyorduk. Ancak alınan bu kararı da destekliyoruz. Doğaya çok büyük zarar veren plastik poşet kullanımının gerek alınan önlemler gerekse vatandaşlarımızın desteğiyle azalmasını ümit ediyoruz” dedi. Eskiden poşet yerine, doğal olan kese kağıdı, bez torba ve file kullanıldığını hatırlatan Yenialp, "Bu sayede ürünler de sağlıklı kalmaktaydı. Yeni uygulama hem sağlığımız hem ekonomimiz için büyük katkı bir olacak" dedi.

"İŞYERLERİNE CEZA GELEBİLİR"

Bakkal, market ve büfe esnafının bu konuda duyarlı olmasını isteyen Başkan Koçak, "1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek yasaya göre en düşük poşet fiyatı 25 kuruş olacak. Alışverişlerde artık poşet için ücret tahsil edilecek. Esnafımızın yazarkasalarında poşet ücreti ayarlaması yapması gerekiyor. Denetimlerde, ücret aldığını ispatlayabilmesi açısından alışveriş fişinde görünmesi gerekiyor. Aksi halde işyerine işyerinin büyüklüğüne göre metrekare başına 10 TL idari para cezası yazılacak" diye konuştu. Alışveriş yapan vatandaşların da konuya özen göstermesini isteyen Yenialp, "Esnafımız kanun gereği ücret alacak. Bunun bilinmesini istiyoruz. Mevzuat gereği mikro/hışır (ince) poşet için şimdilik ücret alınmayacak. Vatandaşlar bu konudaki şikayetlerini ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ALO 181 hattına yapabilecek" diye konuştu.

 

banner111

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83