Öğretmenler günü törenlerle kutlandı

Alanya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. Törenler; Atatürk Anıtı'na çelenk sunumundan sonra Alanya Kültür Merkezi'nde devam etti. Kaymakam Tanrıseven, "Fethullahçı Terör Örgütü gibi örgütler öğrencilerimizi ağına çekmesin" dedi.

Öğretmenler günü törenlerle kutlandı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman'ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile anıt önündeki tören sona erdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra Alanya Kültür Merkezi ”A” salonunda devam etti.

Program, mesleğe yeni girmiş öğretmenler adına Mustafa Mürüvvet Alaettinoğlu Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Belgin Demirer’in konuşması ile başladı. Öğretmen Demirer, "Bu konuşmanın bana verilmesinin mutluluğunu yaşıyorum.Türk öğretmeninin toplumdaki yeri her zaman kutsaldır. Öğretmenlik, mesleğe kendini adamaktır, sanattır. Bu sanatın adı da topluma yön vermedir" dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMEN YAZAR "DİNİMİZİ, DİLİMİZİ VE TARİHİMİZİ ÇOK İYİ ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR"

Emekli Öğretmenler adına bir konuşma yapan İbrahim Yazar, "İlmin yaşı yoktur. Evlatlarımızın hayata yön veren 3 büyük müessese vardır. Bunlar; aile, okul ve camidir. Bizlere ilim ve irfanı, şuan görevde bulunan öğretmenlerimiz öğretiyor. Öğrencilerimize dinimizi, dilimizi ve tarihimizi çok iyi öğretmemiz gerekiyor" dedi.

MÜDÜR VEKİLİ YAMAN " ÖĞRETMENLİK SEVGİ MESLEĞİDİR"

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman konuşmasında ise, "Öğretmenlik mesleği insanlık tarihinin ölümsüzlük mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sevgi mesleğidir. Sevgi dolu öğretmenlerimiz ışık demektir. Öğretmenlik, peygamber mesleğidir. Öğretmen, her şeye açılan kapıdır ve hayatının her aşamasını planlamalıdır" dedi.

YENİALP "ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KARANLIĞA MEŞALEDİR"

Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp, "Büyüyüp gelişen çocuklarımızın bilgi açlığını öğretmenlerimiz doyurur. Öğretmenlerimiz, sevgilerini paylaşırlar. Çocuklarımızda ikinci bir aile olur öğretmenlerimiz. Verdikleri eğitimlerde vatan ve millet sevgisini aşılayarak en önemli eğitimi vermiş olurlar. Öğretmen demek hayat, medeniyet, vatan, millet demektir. Öğretmenlik mesleği karanlığa meşaledir" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "YÜCE DİNİMİZİN İLK EMRİ OKUDUR"

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Kaymakam Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Büyük Atatürk, 'Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür' nesiller yetiştirin diyor. Tüm öğretmenlerden beklenen budur. Gençlerimizi özgür düşünceli ve ülke gerçeklerinden haberdar olarak yetiştirmek sizlerin görevidir. Bunu yaparken de ezbere dayalı değil, hayatın gerçeklerine yönelik, ülke gerçeklerinden kopuk değil; ülkeyi anlatan ve bilimin de önemini kavrayan eğitim ve öğretim yapmamız gerekiyor. Büyük Atatürk yeni nesillerin sizlerin eseri olacağını söylüyor. Alanya'daki her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmemiz için gerekli araçlara ve donanımlara sahip olmamız lazım. Öğrencilerimizin, potansiyellerini en üst seviyede sergilemeleri için kendilerine imkan sağlamamız lazım. İnanıyorum ki yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirdiğimiz zaman ülkemizin de değişim ve dönüşümü olacaktır. Yüce dinimizin ilk emri okudur. Aslında dinimizi doğru öğretirsek yeni nesilleri de iyi bir şeklide yetiştirmiş olacağız. Hazreti Ali; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyerek öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine verdiği değeri ve kutsallığı hepimize göstermiştir. Hazreti Muhammed; "Benim mesleğim öğretmenliktir" diyor. Bu çerçevede öğrencilerimizi yetiştirmemiz lazım."

KAYMAKAM TANRISEVEN "FETÖ GİBİ ÖRGÜTLER ÖĞRENCİLERİMİZİ AĞINA ÇEKMESİN"

"Dinimizi doğru bir şekilde öğretirsek öğrencilerimizin kötülüklerden de korumuş olacağız. Bizler görevimizi yapmalıyız ki; Fethullahçı Terör Örgütü gibi örgütler öğrencilerimizi ağına çekmesin. Ülkemizin genç beyinlerini zehirlemesin. Yakın tarihte hep beraber gördük. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Eğer eğitim camiası bu meydanı boş bırakırsa terör örgütleri cirit atar, o pırıl pırıl gençlerimiz terör örgütünün ağına düşerek gider ülkesinin Meclisini bombalar. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Türk toplumunun sağ duyusu ile bunları atlattık. Buna benzer her türlü zararlı akımla mücadele edeceğiz. 

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Alanya Anaokulu  Öğrencisi Yaprak Yağcıoğlu tarafından 'Öğretmenim' adlı şiir ve Alanya Nezihe Soydan MTAL Edebiyat Öğretmeni Özlem Tarhan'ın 'Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana' adlı şiirin okunmasının ardından, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. 

Ali Yıldız Berker yönetimindeki Fevzi Alaattinoğlu Anadolu Lisesi 'ORİON Müzik Grubu' tarafından müzik dinletisi sonrası programlar son buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 11:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83