'ONLAR KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER DEĞİL'

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde MHP’den Antalya Milletvekili Adayı olan eski ilçe başkanlarından Cafer Uyar, televizyonlarda üniversitedeki öğrenci olayları haberleri verilirken ‘karşıt görüşlü öğrenciler’ ifadesinin kullanılmasına tepki gösterdi

'ONLAR KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER DEĞİL'
“Onlar da biliyor karşıt görüşlü öğrencilerin değil, PKK militanları ile tahsil yapmaya giden Türk çocuklarının, okullarını PKK yuvası haline getirtmeme mücadelesi verdiklerini ama işlerine gelmiyor” diyen Uyar, 1980 öncesi de böyle başladığını hatırlattı. Uyar, “Aslında tüm bölücü ve yıkıcı örgütlere karşı ölümüne mücadele veren, vatan evlatlarına da böyle demişlerdi: Karşıt görüşlü öğrenciler… Üniversiteleri ve fabrikaları işgal edip rejimi değiştirmeye ve halklara özgürlük diyerek, ülkemizi bölmeye çalışan militanlarla, ölümüne mücadele eden kahramanları da kavga eden bir taraf olarak değerlendirmişlerdi. Hatta denge olsun diye darağaçlarına göndermişlerdi. Onlar suçsuz yere darağaçlarında can verirken ve de zindanlarda çürürken, uğruna mücadele verdikleri sadece seyretmişlerdi” diye konuştu. 

‘BALKONDAN İNECEK İHTİYAR GENÇLER VAR’

Uyar, şöyle devam etti: “Tarih tekerrür ediyor herhalde? Sokakları tuzaklayarak her gün üç-beş Mehmet’i şehit eden PKK’nın üniversitelilerinin; fakülteleri terör yuvası haline getirme çabalarına karşı vatan evlatlarının teslim olmama mücadelesi, aynı mantıkla, hem devlet ve hem de millet tarafından sıcak odalardan, yumuşak koltuklarda uzaktan seyredilecek gibi görünüyor. ‘Karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası’ Vay ki vay! Hatırlatmayı unutmayayım. Dünküler balkondan seyrediyorlardı. Bugün üniversiteli çocuklarımızın mücadelelerini izlerken balkondan inebilecek ihtiyar gençler de var, unutulmaya!”

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 09:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83