Orta refüje 11 km'lik otomatik sulama sistemi yapılıyor

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, D-400 Karayolu üzeri Yat Limanı 2. tünelden başlayıp, Çevre Yolu’ndan Tosmur hizmet binası önüne kadar 11 km uzunluğundaki orta refüje otomatik sulama sistemi tesisatı yapıyor.

Orta refüje 11 km'lik otomatik sulama sistemi yapılıyor

 Alanya Belediyesi’nin bu hizmetiyle hem işçilikten hem de zamandan tasarruf sağlayacağını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar,  “Bu uygulama sayesinde hem işçilikten, hem de zamandan tasarruf sağlanacaktır. 11 km’ lik orta refüjdeki yeşil alan yeni uygulanacak otomatik sulama sistemi ile düzenli sulanarak, su tasarrufu sağlanacaktır. Sulama sistemi zaman ayarlı olduğundan daha geç vakitlerde, araç ve insan trafiğinin daha az olduğu saatlerde devreye girer. Sadece sulanması istenen bölgeye su vererek yolların ıslanmasına mani olup dolayısıyla da istenmeyen kazalara yol açmaz. Sistem tamamen toprak altında olduğundan hiçbir şekilde çevreye zarar vermez.”dedi

banner111
D-400 Karayolu üzeri Yat Limanı 2. tünelden başlayıp, Çevre Yolu’ndan Tosmur hizmet binası önüne kadar 11 km uzunluğundaki orta refüje yapılacak otomatik sulama sisteminin Ocak ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83