OSB Karikatür yarışmasının kazananları ödüllerini aldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren çizerler, ödüllerini aldı.

OSB Karikatür yarışmasının kazananları ödüllerini aldı
Geleceğin Fabrikaları ve İş Sağlığı ve Güvenliği konulu 4. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması’nın ödül töreni, Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşti. Esli Endüstriyel, Ekici Peynir, Ahmet Kasapoğlu Mobilya, AKE Asansör, Foraks Prefabrik, Nar Un, Antalya Organize Sanayici İş İnsanları Derneği ve Genç Organize Sanayi Derneği sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın ödül törenine Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı A. Atılgan Sert, OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Genç OSD Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Ekici Öztürk, BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Bölge sanayicileri katıldı. 
SERGİ YIL BOYU AÇIK KALACAK
Türkiye’nin 36 farklı ilinden yoğun katılımın yaşandığı yarışmaya 300’den fazla eser gönderildi. Yarışma jürisi tarafından titiz bir çalışma sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler ve sergilenmeye değer görülen karikatürler belirlenerek özel bir sergi oluşturuldu. Söz konusu sergi ödül töreni öncesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
SANATLA EĞİTİM
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya OSB Başkanı Ali Bahar; “Karikatür yarışmamız sanayinin sanatla buluşmasını, farkındalığı artırmamızı ve OSB’mizin Antalya ve Türkiye ile bütünleşmesini sağlayan, katma değeri yüksek bir kıymettir. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği alanında böylesi bir farkındalığın oluşmasının sadece yasaklarla ya da kanun ve yönetmeliklerle olmayacağını, bu farkındalığın insanlara sanatla da ifade edilebileceğini, insanların sanatla da eğitim görebileceğini gösteren bir atılımdır. Yaratıcılık bizler için çok önemlidir. Yaratıcılığı sadece temel bilimler ile ifade etmek mümkün değildir. Matematiğe müzikle, fiziğe felsefeyle, kimyaya resimle, temel bilimlere sanatla yeni bir anlam katmadığımız, hepsini bir bütün olarak düşünmediğimiz sürece yaratıcılıktan bahsedemeyiz. Özellikle gençlerimizi bu bilinç ile geleceğe hazırlamalı, bunu bir kültür haline getirerek önce gençlerimize sonra da toplum tüm kesimlerine aşılamalıyız. Çünkü oluşturmadığımız kültürün stratejisinden bahsedemeyiz” dedi. 
SANAT OLMADAN SANAYİ OLMAZ
Sanatın, sanayinin ilham kaynağı ve sanayinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Müthiş bir bilgi ve teknoloji devriminin içerisinde geçiyoruz. Sadece günü ya da yakın geleceği planlayarak işletmelerin ayakta kalabilme şansının pek olmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bu bize bir gelecek tasavvuru yapmayı gerektiriyor. Bu her dönem bir gereklilik elbette ama bu en yoğun olduğu dönem. Geleceği birlikte kucaklama adına her türlü iş birliğine açığız. Sanat, geleceği tasavvur ederken inanılmaz bir zihin açıklığı veriyor. Sanat olmadan geleceğin sanayi tesisleri de olmaz. Bu hayali kurmayanlar gelecekte geri kalacaklardır. Antalya OSB’nin bu vizyoner tutumunun Antalya’ya ışık tutmaya devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Mansiyon ödülüne layık görülen Mümin Durmaz, Ali Şur ve Hamit Gış’a ödüllerini OSİAD Başkan Vekili Enis Arın, GENÇ OSD Başkanı Elçin Ekici Öztürk, Foraks Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Öztürk, Nar Un Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Kırtız, Ake Asansör Genel Müdür Yardımcısı Canan Gürkan ve Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin verdi. Yarışmanın üçüncüsü Musa Kayra’ya ödülünü Ahmet Kasapoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İncir, ikinci olan Musa Gümüş’e Ekici Peynir Genel Müdürü Burçin Ekici ve Antalya OSB Başkan Vekili Hasanali Gönen verdi. Yarışmanın birincisi Ömer Çam ödülünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ESLİ Endüstriyel Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Poçins’den aldı. İş Sağlığı ve Güvenliği kategorisinin kazananı Emrah Arıkan’a ise ödülünü Antalya OSB Başkanı Ali Bahar takdim etti.










Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83