Özbaş'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı

Atatürkçü Düşünce derneği Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında, " Cumhuriyetimizin kuruluşu ve kazanımları nice zorluklarla mümkün olabildi." dedi.

Özbaş'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı
 Özbaş, basın açıklamasında şunlara yer verdi: "Cumhuriyetimizin kuruluşu ve kazanımları nice zorluklarla mümkün olabildi. Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını, büyük zorluklara göğüs geren, halkından aldığı güçle bu engelleri yıkan, gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kadroya borçluyuz.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal onurudur;  bugün 95 nci yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyu kutlamaya da devam edeceğiz.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' dediğinde; yurdumuzda aynı zamanda devrimler sürecinin de önemli bir adımı atılmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti,  çağdaşlaşmış, ekonomik, sosyal ve hukuksal yönden atılımlar gerçekleştirmiştir. 
 
Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındırır. 29 Ekim 1923 Türk Milleti'nin karanlığa karşı başkaldırısıdır.  Dolayısıyla, Türk Devleti'nin halkı ile bütünleşerek emperyalizme karşı savaşarak Cumhuriyeti kurma kararını vermiş olması değerini daha da artırmaktadır.
 
Onurlu bir yaşamı seçen Türk milletinin geleceği için cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatması ve yüceltmesi gerekmektedir. Çünkü Cumhuriyet; her daim milletin ortak umududur.
 
Bizlere cumhuriyeti armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde minnet ve saygı ile eğiliyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyoruz."

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83